2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Drīzumā plānots pabeigt būvprojektu jaunajam tiltam pār Daugavu Jēkabpilī

Drīzumā plānots pabeigt būvprojektu jaunajam tiltam pār Daugavu Jēkabpilī

Drīzumā plānots pabeigt izstrādāt būvprojektu jaunajam tiltam pār Daugavu Jēkabpilī, informē akciju sabiedrības “Ceļuprojekts” tiltu būvinženieris Verners Straupe.

Būvprojekts izstrādāts dzelzsbetona viena laiduma vanšu tiltam ar diviem piloniem katrā upes krastā un divām paralēlām vanšu plaknēm. Daugavas labajā krastā plānots tilta savienojums ar šoseju Rīga-Daugavpils ar iespēju perspektīvā savienojumu veidot arī ar Rīgas-Rēzeknes šoseju. Savukārt Daugavas kreisajā krastā tilta trase būs savienota ar Brīvības ielas un Neretas ielas apļveida krustojumu. Kopējais projektētais garums ir 1,35 kilometri, no tiem pats tilts būs 260 metru garš. Tilta brauktuve plānota divās joslās ar kopējo platumu 8,5 metri un gājēju ietvēm abās malās. Verners Straupe uzsver, ka 2018.gada cenās un bez pievienotās vērtības nodokļa visa projekta izmaksas varētu būt 37 miljoni eiro, no tiem 24 miljoni eiro – tieši tiltam.

Pagaidām gan vēl nav zināms, tieši kad varētu sākties pati tilta būvniecība, bet Straupe prognozē, ka centrālo laidumu pāri Daugavai varētu būvēt vairāk nekā gadu, bet kopējais būvdarbu ilgums varētu būt nepilni divi gadi. Tilta būvniecību plānots veikt vienlaikus no abiem krastiem, savienojot laidumu upes vidū.

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Komentāri (0-10/11)

  • Bebrs
    15.04.2019 11:01
    Gunita, visu cieņu par likumu zināšanu, bet ja Jūs visā saskatat tikai negatīvo, tad man Jūs žēl :)

    Paši mikrorajona iedzīvotāji ir priecīgi par sakārtoto apkārtni, pagalmos izbūvētas stāvvietas, izbūvēti bērnu laukumi. Ar lielu prieku cilvēki liek augstas cenas saviem īpašumiem, kad tiek tirgoti.

    Par tiltu - PSRS laikā varbūt arī bij loģiski būvēt otru tiltu pie optimus mēbelēm, jo otrā pusē bija Dolomīts. Šobrīd arī tas tilts nav tajā labākajā formā un remontēt to + uzcelt papildus vēlvienu tiltu būtu kosmoss.

    Manuprāt, jaunā tilta lokācija ir pietiekoši laba, lai nebūtu jāpārbūvē vēl puse pilsētas un tiktu saistīti galvenie auto ceļi.

    Ļoti bēdīgi, ka šajā pilsēta, lai arī ko sāktu būvēt - viss slikti. Ielas atjauno - slikti, Multihalli būvē - slikti, tiltu remontē - slikti, toties, ja kādu veikalu būvē tad visiem priekš un gaida atklāšanas svētkus.

    Nē, es neesu saistīts ar būvniecību
    Nē, man nekas neatlec no jaunā tilta būvniecības
    Esmu vienkāršs iedzīvotājs, kam kaitina mūžīgi neapmierinātie.
  • Gunita
    12.04.2019 23:31
    Līva, gribu atbildēt uz tavu konentāru, Bebri raud, tā ir pilsēta. Līva, tu parādi to, ka nepārvaldi likumus un šajā jomā esi 0, vienkārši publiski nostādi sevi muļķa lomā. Atver likumi.lv un izlasi Ceļu satiksmes likums un Ceļu satiksmes noteikumi. Sliktākajā gadījumā, ja tev lasot, nekas netop skaidrs, iesaku griezties pie jurista, advokāta, lai tev izskaidro likumus, ka uz daudzdzīvokļu mājas pagalmiem attiecas dzīvojamās zonas noteikumi ir šī zīme vai nav šīs zīmes - Dzīvojamā zona. To, ka Jēkabpils pašvaldība izmanto savu varu, naudu, visatļautību un pārkāpj, neievēro likumus un izmanto cilvēku nezināšanu, ar viltu apiet cilvēkus. Es tā domāju, ka tuvākajā nākotnē, ka es ar Jēkabpils pašvaldību satiksimies Administratīvajā tiesā par Bebru rajonu. Likums ir manā pusē, paskatīsimies cik godīgi būs tiesneši. Ir arī augstākas tiesas, kur es zinu, ka man ir patiesība un es iešu līdz galam uz visām tiesām, lai apstādinātu likuma neievērošanu un patvaļu, kas te notiek.
  • Gunita
    12.04.2019 23:05
    Gribētu informēt Bebru rajona iedzīvotājus, kā visi jēkabpilieši tika muļķoti. Bebru rajons celts ap 1984.gadu, kur sākotnēji šādu ielu Atmodas, Dūmu, Kadiķu ielas nebija. PSRS laikā tika projektēts otrs tilts Krustpils pusē pie mēbeļu veikala Optima, kur viena tilta daļa pār Daugavai līdz saliņai tika uzcelts, bet bija PSRS sabrukums un otra daļa netika uzcelta. Projekts ļoti labs, jo mašīnas neieietu pilsētas teritorijā. Kāpēc vajadzīgs otrs tilts tieši gar Bebru mikrorajonu-tādēļ, ka varēs daudz naudas ielikt sev kabatā. Uz šo tilta projektu ar apmānu, viltu un afēru gāja vairākus gadus. 2013.gadā kad notika pirmā aptauja par otra tilta būvniecību gar Bebru rajonu, tad iedzīvotāji nobalsoja pret. Lai apietu tautu, Jēkabpils pašvaldība teorētiski jau ap 2004/2005.gadu nelikumīgi kartē pēc tilta projekta ieliek jaunas ielas Dūmu, Atmodas, Kadiķu. Lai netracinātu cilvēkus, par to nav nekādas informācijas, kā arī Bebru rajonā neparādās nekādas norādes, kā arī nenotika māju pāradresācija. Šīs ielas jau ir nelikumīgas, jo māju pagalmi pēc likuma ir blakus teritorija un līdz ar to šādas ielas māju pagalmos nevarēja ielaist. Kad veica Bebru rajona iekspagalmu uzlabošanu, tad cilvēki atkal tika apmānīti, lai cilvēki neceltu traci tika teikts, ka uzlabos ceļus, bet īstenībā Bebru rajons tika pakļauts zem tilta uzbūves. Varu paskaidrot, ka tilts domāts smagajām mašīnām un kara tehnikai, kara mašīnām. Bebru rajonā pēc pārbūves nav pagalmu kā tādu vispār. Tagad Bebru rajons sastāv no galvenajiem ceļiem ar ceļa zīmēm Galvenais ceļš un autostāvvietām, kuras ir publiskas. Līdz ar to ceļa zīmes atļauj braukt caur Bebru rajona visa veida transportlīdzekļiem fūrām, baļvedējiem, kara tehnikai utt., kas ir pretrunā ar likumu. Ceru, ka tuvākajā laikā griezīšos Administratīvajā tiesā, lai Jēkabpils pašvaldība ievērotu likumus un iebraucot iekšā Bebru rajonā uzliktu ceļa zīmes Dzīvojamā zona.
  • Līva
    12.04.2019 14:34
    Palasot komentārus smiekls nāk, “Bebri raud” tā ir pilsēta. Tad jābrauc dzīvot laukā no pilsētas, ja gribas klusumu aiz loga.
    Otru tiltu vajag!
  • bebri raud
    11.04.2019 14:38
    Varētu padomāt, ka ceļš uz tiltu ies cauri mikrorajona pagalmiem....

    Tiltu vajag, jo esošais katru gadu jāremontē un katru reizi visi raud par to, ka rindās jāstāv dēļ ceļa remontiem.

    Saņemieties - par bebros sliktajiem ceļiem remontdarbu laikā arī daudzi kliedza, nez kur tagad palikuši bļāvēji
  • Close
    11.04.2019 10:55
    Kristīne:
    Kad Bebru mikrorajona iedzīvotāiem prasīs viedokli par tilta būvniecību?Ak vai,galīgi aizmirsu ,jums nošpļauties uz mums!Galvanais,ka verēsiet atkal piebāst savas kabatas.
    Jau prasīja. Kur ta bijāt?
  • no Krustpils novada
    11.04.2019 07:53
    Tiltu vajag. Tikai stagnātiem nekad neko nevajag un viss ir slikti.....
  • Сергей Волков
    10.04.2019 18:19
    Tilts ir viennozīmīgi vajadzīgs, un jau sen. Saprotami ka tas nav patīkami daudziem Bebru rajona iedzīvotāiem, bet nu tas ir viss logiskākajs un lētākajs risinājums. Redziet Madonas rajona iedzīvotāji, un Krustpils novadaVariešu pagasta iedzīvotāji, gaida jau no PSRS laikiem, un nesagaida kad uzbūves tiltu pāri dzelceļam. Progress ne stav uz vietas, un visiem izdabāt nevar, vienmēr būs tie , kam ir slikti.
  • Janka
    10.04.2019 18:03
    Būtu labāk paris fabrikas uzcēluši, pilnīgi nevajadzīgs projekts, tāpat ka jaunais tiesu nams
  • Viedoklis
    10.04.2019 16:45
    Bebru mikrorajons jau nu nav no tiem, par kuru varētu teikt, ka visiem nospļauties. Pirms diviem gadiem viss sataisīts pa smuko, bet tagad redziet, par viņiem visiem nospļauties. Arī jebkur citur būvēts tilts kādam traucētu.
12

Atstājiet komentāru