2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

5. aprīlī Jēkabpilī vakanču gadatirgū vairāk nekā 30 uzņēmēji piedāvās vismaz 600 vakances

Lai veicinātu nodarbinātību un iedzīvotāju profesionālo pilnveidi, Jēkabpils pilsētas pašvaldība sadarbībā ar Nodarbinātības valsts aģentūras Jēkabpils filiāli piektdien, 5.aprīlī no pulksten 11.00 līdz 14.00 Agrobiznesa koledžas telpās organizē jau ceturto Vakanču gadatirgu – pasākumu, kurā ir iespēja satikties darba devējiem un darba meklētājiem.


Sarunā ar Radio1.lv Nodarbinātības valsts aģentūras Jēkabpils filiāles vadītāja Svetlana Zujeva sacīja, ka līdz šīs nedēļas sākumam dalību vakanču gadatirgū bija pieteikuši vairāk nekā 30 uzņēmēji, piedāvājot vairāk nekā 600 vakances. Tā kā pieteikšanās dalībai vakanču gadatirgū turpinās visu šo nedēļu, dalībnieku un vakanču skaits, iespējams, pieaugs. Viņa piebilda, ka ar lielāko vakanču skaitu piedalās nupat Jēkabpils lidlaukā uzceltā jaunā saplākšņu rūpnīca SIA “AmberBirch”, kas piedāvā 76 vakances,  lauksaimniecības uzņēmums SIA “Blueberry land” - ar 58 vakancēm,  SIA “Adugs Production” - ar 47 vakancēm, SIA “Viadukts” ar 15 vakancēm, Saldus ceļinieks ar astoņām vakancēm un citi. Daudz vakanču piedāvā arī Latvijas nacionālie bruņotie spēki – 300 un Zemessardzes 56.bataljons – 50. Darba devēji ir pieteikušies gan no Jēkabpils, gan Rīgas, gan apkārtējiem novadiem un dažādām Latvijas pilsētām.

Tāpat arī vakanču gadatirgus laikā notiks sešas līdz septiņas prezentācijas, kur par saviem piedāvājumiem stāstīs NVA Jēkabpils filiāles darbinieki, Latvijas universitātes pārstāvji, Darba inspekcijas inspektori, Zemgales uzņēmēju biedrība, SIA “AmberBirch” un citi. Vakanču gadatirgū darbosies NVA stends, tā apmeklētāji varēs uzzināt, kādas aktuālās darba devēju reģistrētās vakances ir pieejamas NVA datu bāzē. NVA stendā interesenti varēs iegūt arī detalizētāku informāciju par NVA pakalpojumiem darba meklētājiem un darba devējiem, kā arī par nodarbinātības un izglītības iespējām.

Svetlana Zujeva sacīja, ka piedāvāto vakanču vidū visvairāk darba piedāvājumi ir vīriešiem, taču netrūkstot piedāvājuma arī sievietēm. Tāpat arī darbu iespējams atrast dažāda vecuma darba ņēmējiem, ne tikai gados jauniem. Ir profesijas, kurās nepieciešamas jau konkrētas zināšanas un iemaņas, taču ir arī piedāvājumi, kur darba prasmes var apgūt pie darba devēja.

Jēkabpilieši un apkārtējo novadu un citu pašvaldību pārstāvji, kas būs ieradušies vakanču gadatirgū, lai atrastu darbu, aicināti ņemt līdzi jau izdrukātu savu CV (Curriculum Vitae) jeb rakstiski izklāstītu īsu autobiogrāfiju, kurā cilvēkam ir jāuzrāda sava kontaktinformācija, kā arī informācija par savām iemaņām, darba pieredzi un izglītību. Ja gadījumā kādam potenciālajam darba ņēmējam nebūs šāda dokumenta, būs iespēja tādu uzrakstīt uz vietas.

Ieeja pasākumā ir bez maksas. Vakanču gadatirgu organizē Nodarbinātības valsts aģentūra, informatīvi atbalsta Jēkabpils pilsētas pašvaldība.

Foto: no arhiiva

Atstājiet komentāru