2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Labākais mācību prakses uzņēmums Zemgalē – SIA “Sedumi”

Labākais mācību prakses uzņēmums Zemgalē – SIA “Sedumi”

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) pasniegusi balvas "Dari un mācies - viss tikai sācies!", kas veltīta labāko darba vidē balstītu mācību un mācību prakšu uzņēmumu godināšanai, informē LDDK pārstāve Una Grenevica. Par labāko mācību prakses uzņēmumu Zemgalē atzīts Jēkabpils uzņēmums – SIA “Sedumi”.

LDDK ģenerāldirektore Līga Meņģelsone norāda, ka rezultāti, kas sasniegti pēdējo divu gadu laikā, lieliski apliecina, ka mūsu darba devēji plāno un rīkojas ilgtermiņā, un tieši tādi uzņēmumi ir visvērtīgākais stabilas un veiksmīgas tautsaimniecības pamats.

Profesionālā izglītība Latvijā nu jau konkurē ar Eiropas līmeņa izglītības iestādēm, un ieviestās darba vidē balstītās (DVB) mācības mūsu darba devējiem dod iespēju laikus sagatavot un atlasīt labākos speciālistus un uzticamākos darbiniekus.

“Esam gandarīti, ka LDDK izdevies tik īsā laikā palīdzēt lielam skaitam Latvijas uzņēmumu, kas nodrošinās darbu mūsu jauniešiem un, stiprinot sava uzņēmuma konkurētspēju, stiprinās pārliecību, ka arī Latvija ir lieliska vieta karjeras veidošanai,” uzsver L. Meņģelsone.

Par labākajiem darba vidē balstītu mācību uzņēmumiem 2018.gadā Kurzemes reģionā atzīta SIA "Skandi motors" Liepājas filiāle, Zemgalē - SIA "Sporta komplekss Zemgale-V", Latgalē - SIA "Zaļā sala R", Vidzemē - "IK Mazais birojs", bet Rīgā - SIA "Elizabetes centrs".

Savukārt labākais mācību prakses uzņēmums pērn Kurzemē bijis SIA "IMA autoserviss", Zemgalē - SIA "Sedumi", Latgalē - VAS "Latvijas Dzelzceļš" Daugavpils vagonu tehniskās apkopes punkts, Vidzemē - AS "Valmieras piens", bet Rīgā - AS "Grindeks".

LDDK projekta vadītāja Jolanta Vjakse norāda, ka, iedibinot jaunu balvas pasniegšanas tradīciju, konfederācija vēlas izcelt tos darba devējus, kuri ir sociāli atbildīgi un ar skatu nākotnē pievēršas jautājumam par kvalitatīvu jauniešu izglītību. "Patlaban novērojam negaidīti lielu aktivitāti, jo kopumā teju 2000 darba devēju, 39 profesionālās izglītības iestādes un teju 5000 jaunieši iesaistās darba vidē balstītās mācībās un mācību praksēs," pauž Vjakse.

Par sadarbību ar LDDK un aktīvu iesaisti projektā īpaša atzinība tika izteikta arī Priekuļu tehnikumam, Liepājas Valsts tehnikumam, Jelgavas tehnikumam, Daugavpils Būvniecības tehnikumam, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumam un Rīgas Valsts tehnikumam.

Foto: LDDK

Atstājiet komentāru