2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Mainoties pakalpojuma sniedzējam, samazinās tranzīta ielu uzturēšanas izmaksas Jēkabpilī

Mainoties pakalpojuma sniedzējam, samazinās tranzīta ielu uzturēšanas izmaksas Jēkabpilī

Šogad tranzīta ielu uzturēšanu Jēkabpilī nodrošinās jauns pakalpojuma sniedzējs - SIA "Ceļi un tilti" -, un pakalpojums izmaksās lētāk nekā iepriekš, liecina pašvaldības publiskotā informācija.

Līdz šim vairākus gadus pēc kārtas par tranzīta ielām pilsētā rūpējās VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs", ar kuru, piemēram, pērn noslēgts līgums par 105 002 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN). Tāpat bijuši gadi, kad ar uzņēmumu slēgti vairāki līgumi par tranzīta ielu uzturēšanu par vēl lielākām summām.

Savukārt šogad noslēgtajā iepirkumā iepriekšējo gadu uzvarētājs nav iesniedzis saimnieciski izdevīgāko piedāvājumu, un par uzvarētāju atzīti "Ceļi un tilti" ar 98 669 bez PVN piedāvājumu. Kopējā ar uzņēmumu noslēgtā summa, ieskaitot PVN, ir 119 389 eiro.

Uzņēmums šogad nodrošinās galveno valsts ceļu maršrutos iekļauto Rīgas, Madonas, Varoņu, Ventas un Daugavpils tranzīta ielu, kā arī Zīlānu ielas uzturēšanu. Tāpat noslēgtais iepirkums paredz, ka "Ceļi un tilti" rūpēsies par vairākām pilsētas tranzīta ielām, kas iekļautas valsts vietējo un reģionālo autoceļu maršrutā.

Uzņēmums nodrošinās ielu attīrīšanu no sniega, slīdamības novēršanu, bojātās ielu infrastruktūras nomaiņu, iesēdumu un izskalojumu likvidēšanu, kā arī citus darbus.

Atstājiet komentāru