2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpilī sākusies multifunkcionālās halles būvniecība

Jēkabpilī sākusies multifunkcionālās halles būvniecība

Jēkabpilī sākusies multifunkcionālās halles būvniecība, patlaban notiek būvlaukuma sagatavošana. Saistībā ar darbu uzsākšanu tika rīkota preses konference, kurā piedalījās Jēkabpils domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis, SIA “Jēkabpils sporta centrs” direktors Juris Bobrovs, SIA “LC Būve” valdes loceklis, būvdarbu vadītājs Sandis Dzērvītis, Jēkabpils Pilsētvides departamenta direktors Raits Sirmovičs, kā arī vietējo masu mediju pārstāvji.

Jēkabpils mērs atkārtoti uzsvēra šī objekta nozīmīgumu: “Pateicoties hallei, Jēkabpils pilsētas vārds būs dzirdams kā Latvijas, tā arī starptautiskā mērogā. Tā būs pieejama kā Jēkabpils, tā arī apkārtējā reģiona un pilsētu iedzīvotājiem, tāpat tā spēs nodrošināt plaša mēroga sacensības starptautiskā līmenī. Tieši tāpēc multifunkcionālā halle  ir viens no pamatkritērijiem pilsētas, kā reģionālās nozīmes centra, nostiprināšanai.”

Būvdarbu vadītājs Sandis Dzērvītis sacīja, ka darbi rit raiti un halles būvniecības projekta īstenotājiem izdevies grafiku apsteigt par trim mēnešiem. Līdz šī gada beigām cer pabeigt būvlaukuma izveidošanu un, ja atļaus laika apstākļi arī pamatu ielikšanu, ko atzīmēs ar svinīgu kapsulas, ar vēstījumu nākamajām paaudzēm, iemūrēšanu halles pamatos. Halli ekspluatācijā paredzēts nodot 2020.gada 7.jūlijā.


Jau ziņots, ka kopējās projekta izmaksas ar PVN – 13 miljoni 172 tūkstoši eiro. Klāt šai summai nāks izmaksas par būvekspertu pakalpojumiem un būvuzraudzību – 170 tūkstoši eiro. Būvuzraudzību veic SIA L4.

Tāpat arī vēstīts, ka 8.martā Jēkabpils pilsētas pašvaldība par multifunkcionālās halles būvniecību līgumu parakstīja ar akciju sabiedrības “PANEVĖŽIO STATYBOS TRESTAS”, SIA “ARMS group” un SIA “LC Būve”.

Raits Sirmovičs sacīja, ka pie halles paredzēti vairāki automašīnu stāvlaukumi. Viens no tiem teritorijā, kas piekļaujas Brīvības ielai – 101 vieglajai automašīnai un diviem autobusiem, savukārt stāvlaukumā gar stadionu iepretī poliklīnikai būs paredzēta vieta 30 automašīnām, bet halles teritorijā būs arī slēgts stāvlaukums, ko izmantos spēļu dalībnieki. Tajā varēs izvietot 17 autobusus un sešas vieglās automašīnas. Tāpat arī paredzētas 64 vietas velosipēdu novietošanai. Halles teritorijā būs arī viens āra sporta laukums ar gumijotu segumu, kur varēs spēlēt vai trenēties volejbolā, strītbolā un rokasbumbā. Tāpat arī paredzēts veikt teritorijas apzaļumošanu un veidojot automašīnu stāvlaukumu iepretim poliklīnikai, pēc iespējas saglabāt bērzu aleju. Tajā nocirsti tikai daži bērzi, lai varētu ierīkot nepieciešamo komunikāciju pieslēgumu un piebraucamo ceļu no poliklīnikas puses.

Hallē būs arī hokeja laukums 28x58 metri, kurā atradīsies tribīnes 300 sēdvietām. Te atradīsies arī sešas ģērbtuves un sešas žāvētavas, slidu asinātava, noliktavas un citas komunikācijas saistītas ar ledus izmantošanu.

Multifunkcionālajā hallē būs arī sporta zāle 42x44 metri, kurā atradīsies divi spēļu laukumi - volejbolam un basketbolam ar 100 stacionārām skatītāju vietām, katrā – 50, kā arī 44 metri garš skrejceļš ar dažādām barjerām, kur iesildīties sportistiem. Raits Sirmovičs sacīja, ka divi laukumi te būs tad, ja notiks treniņi un maznozīmīgas vietēja rakstura spēles, savukārt, ja notiks plaša mēroga sacensības, divu laukumu vietā būs viens un skatītāju vietas, izmantojot teleoptiskās jeb izbīdāmās sēdvietas palielināsies līdz 1000 sēdvietām plus 100 jau esošās stacionārās. Tāpat arī šeit atradīsies astoņas ģērbtuves sportistiem un divas ģērbtuves profesionālām komandām ar saunu un ledusvannām. Šo laukumu varēs izmantot arī koncertiem un citiem pasākumiem, tad sēdvietu skaits palielināsies līdz 1700 vietām.


Multifunkcionālās halles otrajā stāvā būs izvietota kafejnīca ar deviņiem galdiem pie kuriem varēs sēdēt un vairākiem stāvgaldiem foajē. Kafejnīcai paredzēta stikla siena caur kuru tās apmeklētāji varēs vērot notiekošo leduslaukumā. Raits Sirmovičs sacīja, ka kafejnīcas telpas konkursa kārtībā tiks nodotas kādam no ēdināšanas jomas uzņēmējiem.

Tāpat arī multifunkcionālajā hallē atradīsies plaša 300 kvadrātmetru liela trenažieru zāle, ko arī paredzēts konkursa kārtā nodot kādam no šīs nozares uzņēmējiem. Šeit atradīsies arī aerobikas zāle, un horeogrāfijas zāle, kur trenēties daiļslidotājiem.

Pēc multifunkcionālās halles uzcelšanas stadionā vairs nebūs āra hokeja laukuma – slidotavas. Jau patlaban tā vairs nav pieejama. Juris Bobrovs sacīja, ka slidotavas namiņš ir pārvietots uz slidotavu Pils rajonā un no nākamā gada janvāra tur varēs iznomāt slidas.

Tāpat arī halles celtniecības dēļ ir slēgta rampa jeb skeitparks. Arī to no stadiona pārvietos uz citu vietu. Patlaban ir doma to izvietot laukumā iepretim pļavai Viestura ielā līdzās Justīcijas namam. Šajā vietā iecerēts izvietot arī velo trasi (pump track), kas ir speciāli konstruēta trase, kas sastāv no dažāda izmēra kalniņiem, virāžām un nelieliem tramplīniem. Līdz ar to velobraucējiem veidotos vienots komplekss izklaidei un treniņiem.

Jau ziņots, ka multifunkcionālā halle atradīsies Jēkabpilī, Brīvības ielā 289b, iekļaujoties kopējā infrastruktūrā ar Jēkabpils stadionu.

Vairāk par topošo sporta halli var uzzināt Jēkabpils Radio1 raidījumā "Sporta arēna". Skaties raidījumu ŠEIT! 

Komentāri (0-2/2)

  • Jēkabs
    09.12.2018 23:10
    Nu nesanāca Salcevičam savu zemīti zem halles pabīdīt.. Abidna..
  • zigzags
    07.12.2018 21:55
    Kāpēc preses konferencē nepiedalījās Salcevičs? Viņš jau visu šo iesāka? Lietas jānoved līdz galam...

Atstājiet komentāru