2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpilī Krustpils pusē par 15 201 eiro ierīkotas jaunas tirdzniecības nojumes

Jēkabpilī pabeigta tirdzniecības nojumju būvniecība Rīgas ielā, kas izmaksājusi 15 201 eiro. Kopumā izbūvētas astoņas tirgus nojumes, kurās katrā būs vieta diviem tirgotājiem.

Jēkabpils pilsētas pašvaldības Pilsētvides departamenta direktors Raits Sirmovičs tiekoties ar vietējo mediju žurnālistiem preses konferencē informēja, ka pagājušajā nedēļā Krustpils tirdziņā Rīgas ielā laukumā pie tilta pār Daugavu uzsākta jauno tirdzniecības solu ar nojumēm uzstādīšana. Pašvaldība uzsākusi tirdziņa labiekārtošanu, izvietojot apjumtus tirdzniecības galdus un sienu to aizmugurē, lai tirgotāji būtu pasargāti no lietus un arī pircējiem būtu ērtāk iepirkties. Sākotnēji bija iecere par vairāk nekā 10 jaunu tirdzniecības vietu ierīkošanu, taču atbilstoši piešķirtajam finansējumam ir izgatavoti astoņi apjumti galdi ar aizmugurējo sienu.

Raits Sirmovičs stāsta, ka tie ir divvietīgi, tātad iespēja tos izmantot varētu būt 16 tirgotājiem. Ja nu kādam piedāvājuma klāsts ir plašāks, viņš galdu varot aizņemt viens. Vietu izmantošana ir pašu tirgotāju ziņā. Tāpat pagaidām būs iespēja izmantot jau esošos solus, kas tiks izvietoti brīvajā vietā blakus, jo tirgotāju Krustpils tirgū ir krietni vairāk nekā izvietotās nojumes. Tirgošanās jaunajās tirdzniecības vietās būs pēc pricipa, kurš pirmais ar preci atnāca, tas vietu aizņēma. Nebūs iespējas vienam tirgotājam rezervēt sev kādu no nojumēm patstāvīgi.

Jēkabpils domē, diskutējot par jauno tirdzniecības vietu labiekārtošanu, deputāti uzdeva jautājumu vai arī turpmāk būs iespēja izmantot arī savus galdus, kā to līdz šim ir darījuši tirgotāji. Jēkabpils mēra vietnieks tautsaimniecības jautājumos Andris Rutko sacīja, ka to nedrīkstēs darīt. Taču tirdzniecība no automašīnām būs atļauta.

Deputāte Kristīne Ozola ierosināja, ka vismaz šajā sezonā ir jāatļauj tirgotājiem izmantot arī savus galdus tirdzniecībai, jo jaunajās nojumēs visiem tirgoties gribētājiem vietas nepietiks.

Arī deputāts Aigars Nitišs atbalstīja šo ierosinājumu, piebilstot, kamēr pašvaldība nav nodrošinājusi nojumes visiem tirgoties gribētājiem, ir jāatļauj tirgoties no vecajiem tirdzniecības galdiem.

Lai uzlabotu tirgotāju ērtības, tuvākajā teritorijā pie tirdzniecības vietām Rīgas ielā tiks novietots moduļtipa labierīcību konteiners. Piesaistot projektu finansējumu, nākotnē plānots turpināt attīstīt tirdzniecības vietu - labiekārtot teritoriju un papildināt to ar jaunām nojumēm.

Tirdzniecības vietas labiekārtošanas darbus veica SIA "Ošukalns celtniecība". Kopējās izmaksas ar pievienotās vērtības nodokli ir 15 201 eiro.

Foto: jekabpils.lv