2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Guntars Gogulis: Turpinās tā dēvētā ielu asfalta sāga (AUDIO, DOKUMENTU FOTO) (PRECIZĒTS)

Guntars Gogulis: Turpinās tā dēvētā ielu asfalta sāga (AUDIO, DOKUMENTU FOTO) (PRECIZĒTS)

(Precizēta 7. un 8.rindkopa)

Ceturtdien Jēkabpils domes sēdes informatīvajā daļā pašvaldības izpilddirektors Guntars Gogulis informēja, ka turpinās tā dēvētā “ielu asfalta sāga”, proti, jautājumā par ieklāto asfalta segas biezumu Bebru ielas mikrorajonā pašvaldība trešdien saņēmusi divus dokumentus.

{source}
<!-- You can place html anywhere within the source tags -->
<iframe src="https://audiomack.com/embed/song/ir-latgale-msu/ds1" scrolling="no" width="100%" height="252" scrollbars="no" frameborder="0"></iframe>
{/source}

Jēkabpils mērs Raivis Ragainis domes sēdē aicināja katru deputātu izteikt savu viedokli – atļaut vai neatļaut Latvijas televīzijas raidījumam “Aizliegtais paņēmiens” veikt kontrolurbumus Bebru ielas mikrorajona ielās un laukumos.

{source}
<iframe src="https://audiomack.com/embed/song/ir-latgale-msu/ds2" scrolling="no" width="100%" height="252" scrollbars="no" frameborder="0"></iframe>
{/source}

Pēc Jēkabpils domes sēdes vietējo plašsaziņas līdzekļu pārstāvji aicināja Aigaru Nitišu un sarunu par veiktajām pārbaudēm.

{source}
<iframe src="https://audiomack.com/embed/song/ir-latgale-msu/ds3" scrolling="no" width="100%" height="252" scrollbars="no" frameborder="0"></iframe>
{/source}

Jēkabpils pilsētas pašvaldība ir saņēmusi valsts akciju sabiedrības “Latvijas valsts ceļi” (LVC) Autoceļu kompetences centra veiktās Bebru mikrorajona Dūmu, Atmodas un Kadiķu ielu pārbūves objektā ieklātā asfaltbetona segas skenēšanas rezultātus, informē Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļa. Tie apliecina, ka objektā asfaltbetona segā nav konstatēti pārkāpumi un novirzes no projektā paredzētā asfalta segas biezuma.

Veicot ceļa seguma biezuma pārbaudi, LVC Autoceļu kompetences centra eksperti izmantoja moderno grunts penetrācijas radaru, ar kura palīdzību noteikts asfaltbetona segas biezums visā objektā – 1,8 kilometru kopgarumā. Testa mērījumi veikti 2018. gada 28. martā. Īpašā pārbaude veikta, lai pārliecinātos par Dūmu, Atmodas un Kadiķu ielās ieklātā asfalta atbilstību projektā paredzētajam apjomam un asfaltbetona segas biezumam, par ko šaubas tika izteiktas LTV raidījumā “Aizliegtais paņēmiens”, kura pārstāvji bija veikuši patvarīgus urbumus ceļa segumā. Pilnā asfaltbetona segas biezuma skenēšana parādīja, ka raidījumā izteiktās aizdomas nav apstiprinājušās, bet Jēkabpils pilsētas pašvaldība kā objekta pasūtītājs ir pārliecinājusies par projektā paredzēto normatīvu ievērošanu – ieklātā asfalta segas vidējais biezums ir 10,59 cm, mērījumi veikti visā objektā, neuzrādot nekādas būtiskas un normatīviem neatbilstošas asfalta segas biezuma svārstības.

Detalizēti iepazīstoties un izvērtējot saņemtos skanējumu rezultātus par objektā ieklātā asfaltbetona seguma biezuma atbilstību projektam, Jēkabpils pilsētas pašvaldība būs gatava iepazīstināt ar skenēšanas rezultātiem arī plašsaziņas līdzekļus, norāda Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļa. Ar saņemtajiem rezultātiem ir iepazīstināti Jēkabpils pilsētas domes deputāti. Uzklausot deputātu viedokli, pašvaldība nodevusi saņemto dokumentu juridiskajai izvērtēšanai. Pēc juristu atzinuma saņemšanas tiks lemts par tālāko rīcību, tostarp arī par reakciju uz LTV Ziņu dienesta iesniegumu par papildu urbumu veikšanu objektā. Vienlaikus pašvaldība akcentē, ka asfalta segas biezuma mērīšana veikta ar modernākajām pārbaudes metodēm LVC Autoceļu kompetences centrā.

Ne tikai Latvijas televīzijas raidījums “Aizliegtais paņēmiens” ir pieprasījis Jēkabpils pilsētas pašvaldībai veikt kontrolurbumus pilsētas ielās. Šādu prasību jau pagājušajā gada oktobrī izteicis arī analītiski pētnieciskās žurnālistikas pārstāvis Lato Lapsa. Saskaņā ar portālā pietiek.com publicēto informāciju, pagājušā gada 2.oktobrī Jēkabpils pilsētas pašvaldībai tika nosūtīts oficiāls pieprasījums, aicinot dot „pašvaldības rakstisku atļauju veikt ielu seguma kvalitātes pārbaudes ar speciālu tehniku Jēkabpils pilsētas Akurātera ielā, Arāju ielā, Kalna ielā un Asotes ielā”. Nesaņemot Jēkabpils pilsētas pašvaldības atļauju veikt kontrolurbumus minētajos ielu posmos, pietiek.com informē, ka pašvaldība iesūdzēta tiesā. 

Saskaņā ar Būvniecības un komunālās saimniecības nodaļas Ceļu būvinženiera Edgara Dobeļa sniegto informāciju, pēdējos gados asfaltēšanas vai seguma atjaunošanas darbi Jēkabpilī veikti: Arāju ielā posmā no Aldaunas ielas līdz Kaļķu ielai, kur darbus veicis SIA “Ošukalns” 2013.gadā, uzklājot asfaltbetonu 5 cm. Posmā no Aldaunas ielas līdz Zemgales ielai, kur darbus veicis SIA “Krustpils” 2016.gadā, uzklājot asfaltbetonu 5 cm, Asotes ielā, kur SIA “Ošukalns” 2012.gadā uzklājis asfaltbetonu 5 cm, J. Akurātera ielas posmā no Neretas ielas līdz Zemgales ielai, darbus veicis SIA “Ošukalns” 2015.gadā veicot divkārtu virsmas apstrādi. Posmā no Ābeļu ielas līdz Neretas ielai SIA “Jēkabpils pakalpojumi”, kur 2017.gadā uzklāts asfaltbetons 5 cm, kā arī Kalna ielā, kur SIA Ošukalns” 2013.gadā uzklāja asfaltbetonu 5 cm. Edgara Dobeļa sniegtā informācija liecina, ka pēdējo gados asfaltēšanas vai seguma atjaunošanas darbus veikuši SIA “Ošukalns”, SIA “Krustpils”, SIA “Jēkabpils pakalpojumi” un SIA “Erbauer group”.

Pagaidām nav zināms kā atrisināsies konfliktsituācija starp Jēkabpils pilsētas pašvaldību un raidijumu “Aizliegtais paņēmiens”, ja dome atteiks raidījumam iespēju veikt kontrolurbumus, nosūtot kā pierādījumu darbu kvalitātei LVC Autoceļu kompetences centra veiktos Bebru ielas mikrorajona ceļu pārbaudes rezultātus.

Jēkabpils domes sēdē Aigars Nitišs gan deputātiem, gan žurnālistiem izdalīja informācijas kopsavilkumu par veikto ceļa seguma biezuma pārbaudi Bebru ielas mikrorajonā. Publicējam sniegto informāciju (attēlos).

dokuments1 

 dokuments2

 dokuments3

 dokuments4

 dokuments5

dokuments6

dokuments7

dokuments8

dokuments9

dokuments10

dokuments11

Foto: jekabpils.lv

Saistīta ziņa:

Preses konferencē SIA “Ošukalns” iepazīstina ar faktiem (AUDIO, VIDEO, FOTO, DOKUMENTU FOTO)

Komentāri (0-10/10)

  • Mja
    02.07.2018 18:36
    Skatu dokumetus ieskanētos.Tak visur Valsts ceļu zīmogi un paraksti.
  • Ha
    02.07.2018 18:36
    Roka roku mazgā! Vajag neatkarīgu pārbaudi!!! Ja jau viss kārtībā, tad par ko uztraucās atbildīgais uzņēmums? Un visu aizvien aizdomīgāku padara mākslīgi radītā pozitīvisma kampaņa visādās fake news lapās internetā un pr kompānijas algošana acu aizmālēšanai. Kas vainīgs, tas bailīgs!?
  • ДХ
    02.07.2018 18:36
    Надо делать дополнительные пробы.Когда забывают проложить коммуникации делают траншею в новом асфальте и не чего.
  • Ha
    02.07.2018 18:36
    Tas bastions turēsies līdz pēdējam. Tautā jau klīst paruna: Nitišs no@iršas,Raivis uzlaiza.
  • Viedoklis
    02.07.2018 18:36
    Ja jau sirdsapziņa būtu tīra - atļautu urbt! Domāju, ka tur viss bišķi trakāk - ir vietas, kur tas asvalts nav tik biezss kā vajadzētu! Un ja tas atklāsies - tas būs esošās koalīcijas un ošukalna gals! Un būs precedents ka arī kontrolējošā instance ir nopērkama! Tam sekos pārējo ošukalna objektu izpēte - utt
    24 urbumi visos bebros - tas nav daudz! Beztam - urbums nav bedre - to var smuki aizpildīt un nekāda kaite asfaltam nebūs!
  • besī ārā!
    02.07.2018 18:36
    Ar tiem papīriem tikai uz tualeti.
  • tā viņš ir
    02.07.2018 18:36
    `Ja viss būtu kārtībā ,tad nebaidītos ne no paņēmieniem ne lapsām. Bet tagad sajūta ,ka roka roku mazgā. Un nav te ko apsaukāties pozitīvisma troļļiem.
  • eh!
    02.07.2018 18:36
    visi viņi tur viena šaika. neticu.
  • To Hi hi
    02.07.2018 18:36
    Un???? Vai tas maina skanēšanas rezultātus??? Tu arī acīm redzot esi negatīvisma trollis, kurš pats slauka ielas un nav spējīgs pieteikties kādā normālā darbā - tipiskā latviešu skaudība. Nez kāpēc meklējot normālus strādniekus atrast tos nevar, bet pēc visiem konkursiem sāk muldēt mīkstie sliņķi.
  • Hi hi
    02.07.2018 18:36
    Dobelis vēl pagājušo gad strādāja Ošukalnā un Bebru mikrorajonā, bet tagad Jēkabpils pašvaldībā atbild par ceļiem. :lol:

Atstājiet komentāru