2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

SIA “Jēkabpils autobusu parks” iegādājies septiņus jaunus autobusus (FOTO) (VIDEO)

SIA “Jēkabpils autobusu parks” iegādājies septiņus jaunus autobusus (FOTO) (VIDEO)

SIA “Jēkabpils autobusu parks” trešdien, 15. novembrī prezentēja jaunos autobusus, ko “SEB banka” izsniegtā līzingā, iegādājies par pusmiljonu eiro, kopumā nopirkti septiņi jauni “Mercedes Sprinter” autobusi, kas kursē reģionālajos maršrutos.

SIA “Jēkabpils autobusu parks” direktors Jānis Ščerbickis stāsta, ka jaunie autobusi ir ar 19 sēdvietām un trīs stāvvietām, kā arī paredzēti cilvēku ar īpašām vajadzībām pārvadāšanai. Ja autobusā būs pasažieris ratiņkrēslā, tad tā sēdvietu vietu skaits samazināsies līdz 15. Jaunie autobusi ir aprīkoti ar tablo, uz kura redzama informācija par autobusa maršrutu, un pasažieri var sekot līdzi, kāda ir nākamā pietura.

Prezentācijas pasākumā piedalījās Jēkabpils mērs Raivis Ragainis, Salas novada pašvaldības vadītāja Irēna Sproģe, “SEB banka” Jēkabpils filiāles vadītājs Kaspars Čanders, autobusu parka darbinieki un preses pārstāvji.

Trešdien tika prezentēti četri jaunie autobusi, pārējie trīs atradās reisā Pļaviņu novada maršrutos. Savukārt bijušā Jēkabpils rajona teritorijā jaunie autobusi dodas reisos, kur ir maza pasažieru plūsma, piemēram, uz Vīpi, Dunavu, Kūkām un citviet. Jānis Ščerbickis teic, ka visi septiņi jaunie autobusi paliks Jēkabpils autobusu parkā un apkalpos maršrutus bijušā Jēkabpils rajona teritorijā un Pļaviņu novadā. Sākotnēji bija iecerēts vairākus autobusus sūtīt uz SIA “Jēkabpils autobusu parks” Preiļu filiāli, taču sarunā ar Preiļu filiāles vadītāju izlemts, ka autobusi paliks Jēkabpilī, jo Preiļu novadā esot cita maršrutu specifika.

Jānis Ščerbickis sacīja, ka pirmās atsauksmes no autovadītājiem un pasažieriem esot pozitīvas. Braukšana šajos autobusos esot ērta. Pēc pasākuma oficiālās daļas Jēkabpils mērs Raivis Ragainis sēdās pie jaunā autobusa stūres un braucienā līdz Salas pagastam un atpakaļ, izmēģinot jauno autobusu, izvizināja pasākuma dalībniekus. Pēc brauciena pilsētas mērs Raivis Ragainis sacīja, ka vadīt jauno autobusu ir viegli un sēdēšana pie tā stūres esot ērta.

SIA “Jēkabpils autobusu” parks direktors Jānis Ščerbickis sacīja, ka tuvāko divu gadu laikā plānots arī Jēkabpils pilsētas maršrutos ieviest autobusus aprīkotus ar audiovizuālo informāciju, kad pasažieri gan uz tablo autobusā redzēs kāda ir nākamā pietura, gan tās tiks pieteiktas. Šādas pārmaiņas iecerētas īstenojot tā dēvēto “zaļo projektu”, kuram līdzekļi vairāk nekā miljons eiro atvēlēti no Eiropas Savienības fondu naudas, un, kad pilsētas ielās sāks kursēt videi draudzīgi, ar gāzi darbināmi autobusi.

Noslēdzot autobusu prezentācijas oficiālo daļu, kā ierasts, tika atkorķēta šampanieša pudele, un ar dzirkstošā dzēriena šalti laistīti jaunie autobusi, lai to gaita būtu viegla un pasažieriem ērta braukšana. Šoreiz jaunos autobusus “iesvētīja” Jēkabpils mērs Raivis Ragainis.

{videobox}LFvRLA3tkBk{/videobox}

 

Komentāri (0-8/8)

  • zuze
    02.07.2018 18:35
    Ragainim laikam citu bikšu nav??Un kas tas par halātu viņa mugurā???Amats tomēr prasa zināmu dreskodu.
  • A
    02.07.2018 18:35
    Salas novada vadone,lai dodas savus pagastu celus remonteet, nav ko jozt pa prezentacijam, kad maajaas nav padariiti darbi.
  • Latvietis
    02.07.2018 18:35
    Sen vajadzeja šāda izmēra autobusus....
  • Svētki
    02.07.2018 18:35
    Janiss:
    Vai tad musu meram pilsetas ir D1 kategorija, lai vaditu sadu autobusu???

    Varētu būt ka ir. Viņš tak senos laikos CSDD strādāja.
  • Forši
    02.07.2018 18:35
    Piekritu 500 euro ta nav adekvata alga šoferiem
  • Naudas pietiek
    02.07.2018 18:35
    Autobusus par pusmiljonu var nopirkt a šoferiem algas pielikt tam naudas nav,
  • es
    02.07.2018 18:35
    šiem vajag D kategoriju nevis D1...
  • Janiss
    02.07.2018 18:35
    Vai tad musu meram pilsetas ir D1 kategorija, lai vaditu sadu autobusu???

Atstājiet komentāru