2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Konkursa “Eksporta un inovācijas balva 2017” finālists - "Gaļas nams" (FOTO)

Konkursa “Eksporta un inovācijas balva 2017” finālists - "Gaļas nams" (FOTO)

Noslēgusies Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) un Ekonomikas ministrijas rīkotā konkursa "Eksporta un inovācijas balva 2017" pirmās kārtas rezultātu apkopošana un izvērtēšana, un konkursa otrajai kārtai ir izvirzīti 30 uzņēmumi, informēja LIAA.

LIAA atgādināja, ka saskaņā ar konkursa nolikumu, iesniegto pieteikumu izvērtēšana notiek divās kārtās. Konkursa pirmajā kārtā tika izvērtēti dalībnieku pieteikumi, un žūrijas komisija izvirzīja dalībai konkursa otrajā kārtā visvairāk punktus ieguvušos pretendentus katrā kategorijā. Otrā kārta ietver uzņēmumu apmeklējumus un konkursam pieteikto produktu vai pakalpojumu prezentācijas, kā arī intervijas ar uzņēmējiem.

Konkursa kategorijā "Eksportspējīgākais komersants" lielo un vidējo komercsabiedrību grupā, apkopojot un izvērtējot pirmās kārtas rezultātus, otrajā kārtā izvirzīts mēbeļu ražotājs "Daiļrade koks", poligrāfijas uzņēmums "Dardedze hologrāfija", mitro salvešu, vates disku, autiņu un vates kociņu ražotājs "iCotton", tekstilmateriālu ražotājs LSEZ "Lauma Fabrics", kokskaidu granulu ražošanas uzņēmums "NewFuels", medicīniskās rehabilitācijas uzņēmums "Sanare-KRC Jaunķemeri", kā arī gatavo metālizstrādājumu un lauksaimniecības tehnikas ražotājs "Zieglera mašīnbūve".

Konkursa kategorijā "Eksportspējīgākais komersants" mazo komercsabiedrību grupā, apkopojot un izvērtējot pirmās kārtas rezultātus, otrajā kārtā izvirzīts mulčas un kūdras produkcijas ražotājs "Aggregare", galda spēļu ražotājs "Brain Games Publishing", uzņēmums "CrossChem", čipšu ražotājs "Glear", impregnētu koka balstu ražošanas uzņēmums "Jauda koks", čipšu ražotājs "Pērnes L", farmaceitisko preparātu ražošanas uzņēmums "Pharmidea", kā arī ekoloģisku tīrīšanas, mazgāšanas un ķermeņa kopšanas līdzekļu ražošanas uzņēmums "Purenn", mēbeļu ražotājs "Snores", ģeotekstila ražotājs "Tele Textile Latvia" un informācijas tehnoloģiju digitālo risinājumu sniedzējs "Wunder Latvia", kā arī informācijas tehnoloģiju uzraudzības risinājumu sniedzējs "Zabbix".
Kategorijā "Importa aizstājējprodukts" konkursa otrajā kārtā izvirzīti sekojoši uzņēmumi - eko granulu mājdzīvniekiem ražotājs "Balticfloc", galda spēles "Ice Cool" ražotājs "Brain Games Publishing", kā arī autoķīmijas šķidruma "AdBlue" ražotājs "CrossChem", Jersika’s čipšu ražotājs "Glear", upeņu stādu audzētājs "Krogzeme", kā arī konfekšu asorti ražotājs "Margret", ekoloģisku tīrīšanas, mazgāšanas un ķermeņa kopšanas līdzekļu ražotājs "Purenn" un rabarberu zeltera "Gardu muti", kā arī kviešu alus ražotājs "Valmiermuižas alus".

Kategorijā "Inovatīvākais produkts" konkursa otrajā kārtā izvirzīts uzņēmums "Atlas Aerospace", galda spēles "Ice Cool" ražotājs "Brain Games Publishing", Jersika’s čipšu ražotājs "Glear", ultravioletos starus bloķējoša, anti-reflektīvā stikla ražotājs "GroGlass", mežsaimniecības uzņēmums "Latvijas valsts meži", vītinātās medījumu gaļas produktu līnijas, medījumu gaļas konservu ražotājs "Margret", papildinātās realitātes platformas radītājs "Overly", "Schaeffler Baltic" par ātrgaitas jonu-plazmas magnetronās izputināšanas iekārtu "Naco-600", automobiļu koplietošanas pakalpojumu sniedzējs "Slyfox", "Snores" par bērnu kāpslīti- galdiņu, kā arī uzņēmums "Telia Latvija" un "Valmiermuižas alus".

Jau ziņots, ka konkursa "Eksporta un inovācijas balva 2017" laureāti tiks paziņoti svinīgā ceremonijā šogad gada 7. decembrī. Līdz ar dalību konkursā uzņēmums gūs iespēju saņemt naudas balvu darījuma braucienu apmaksai vai reklāmas laukumu kādā no LIAA izdevumiem, kā arī tiesības izmantot "Eksporta un inovācijas balvas 2017" laureāta zīmi savos mārketinga materiālos un uz produkta iepakojuma.

Šogad konkursu "Eksporta un inovācijas balva" LIAA sadarbībā ar Ekonomikas ministriju rīko jau trīspadsmito gadu pēc kārtas. Konkursa patrons ir Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Konkurss tiek rīkots ar mērķi paust atzinību un godināt Latvijas uzņēmējus, kuri rada un ražo eksportspējīgus un inovatīvus produktus un nodrošina lieliskus pakalpojumus, kuru prece ir nopietns konkurents importa ražojumiem un kuri novērtē kvalificēta darbaspēka nozīmi.
Līdz šim konkursā pasniegti gandrīz 350 apbalvojumi un atzinības raksti Latvijas labākajiem un inovatīvākajiem komersantiem. Konkursa dalībnieku vidū pārstāvētas visas galvenās Latvijas eksporta nozares – kokrūpniecība, mēbeļu ražošana, metālapstrāde un mašīnbūve, elektronikas un elektrotehnikas ražošana, vieglā rūpniecība, poligrāfija, būvmateriālu ražošana, pārtikas produktu ražošana, tekstilrūpniecība, ķīmiskā un farmaceitiskā ražošana, dizaina preču ražošana, kā arī informācijas tehnoloģiju un citi pakalpojumi.

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

FOTO: Latvijas investīciju un attīstības aģentūra/ Facebook.com

Atstājiet komentāru