2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

No nākamā gada mainīsies kārtība, kā Jēkabpilī tiek uzsakta apkures sezona

No nākamā gada mainīsies kārtība, kā Jēkabpilī tiek uzsakta apkures sezona

Ceturtdien pirms Jēkabpils domes sēdes deputāti un pašvaldības darbinieki tika iepazīstināti ar jauno SIA “JK namu pārvalde” valdes priekšsēdētāju Ainaru Vasili.

Viņš informēja, ka šobrīd SIA “JK namu pārvalde” intensīvī strādā, lai daudzdzīvokļu mājām pieslēgtu siltumenerģijas padevi. Līdz šodienai apkure jau sākusies divās trešdaļās pilsētas dzīvojamo māju. Līdz nedēļas beigām apkure būs sākusies jau visā pilsētā, kā pēdējo apkurei pirmdien pieslēgs Ķieģeļu ielas mikrorajonu. Pēc tam apmēram vēl nedēļu notikšot sitēmu atgaisošana, kur tas nepieciešamas, daudzdzīvokļu mājās.

Ainars Vasilis arī sacīja, ka no nākamā gada tiks mainīta kārtība, kā pilsetā sāksies apkures sezona. Ja līdz šim mājas iedzīvotāju vairākums vienojās un lūdza namu apsaimniekotāju sākt apkures sezonu, tad turpmāk viss notiks otrādāk. Namu pārvalde paziņos, kad mājas tiks pieslēgtas siltumenerģijas padevei un, ja to iemītnieki nevēlēsies vēl sākt apkures sezonu, tad mājas vecākajam, ar vairākuma iemītnieku parakstītu iesniegumu, būs jāvēršas namu pārvaldē lūdzot nepieslēgt māju siltumenerģijas padevei uz pašu izvēlētu vai nenoteiktu laika termiņu. Šādas izmaiņas nepieciešamas, lai mazinātu darbu sastrēgumu, jo šobrīd māju iemītnieki nogaida pēc iespējas ilgāk, tad visi gandrīz vienlaikus vēlas apkuri, ko, protams, nav iespējams nodrošināt. Ja apkures sezonas sākumu noteiks namu pārvalde, daudzdzīvokļu mājas apkurei tiks pieslēgtas plānveidīgi un bez darbu sastrēgumiem.

Komentāri (0-3/3)

  • Ggg
    02.07.2018 18:35
    Varbūt tieši otrādāk, šie uzskatīs,ka jau sepbreum jāpieslēdz apkure.
    Bet vispār esmu dusmīga, ka tik vēlu pieslēdza šogad apkuri, tāds aukstums dzīvokli bija, ka kājas palocit nevarēja un bērns jāģērbj trīs kārtās un vēl sildītājs vannasistabā jāslēdz. Vispār šausmu stāsts šitā Jēkabpils ir.
  • Nu nu
    02.07.2018 18:35
    Ar steigu jaunajam vadonim jāiepazīstas ar valstī noteikto kārtību apkures uzsākšanai. Izskatās ka [cenzēts] būs par dārznieku!
  • KāNeiet
    02.07.2018 18:35
    Nebūs tā, ka NP izdomās pieslēgt, kad izdomās? Piemēram, novembrī vai decembrī? Jo uzskatīs, ka ir taču silts. Un pēc kāda principa NP uzskatīs, kad jāpieslēdz? No viena kolhoza varianta uz otru.

Atstājiet komentāru