2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Pagarinās termiņu konkursam uz valdes locekļa amatu SIA “Vidusdaugavas SPAAO” (PRECIZĒTS)

Pagarinās termiņu konkursam uz valdes locekļa amatu SIA “Vidusdaugavas SPAAO” (PRECIZĒTS)

(Precizēta 3.rindkopa)

Jēkabpils dome pagarinās termiņu konkursam uz valdes locekļa amatu SIA “Vidusdaugavas SPAAO”, jo neapmierina konkursa pašreizējie rezultāti.

Jau ziņots, ka pieteikšanās konkursam noslēdzās pagājušajā nedēļā 28.augustā. Sarunā ar Radio1.lv Jēkabpils domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis sacīja, ka uz šo amatu pieteikušies četri kandidāti – viens no Jēkabpils, viens no Madonas un divi no Līvāniem. Visi četri atbilstot konkursa nolikuma prasībām, taču, lai izvēle būtu plašāka, tiks lemts par konkursa termiņa pagarināšanu vēl uz desmit dienām. Par termiņa pagarināšanu tikšot paziņots tuvākajā laikā.

Jautāts, kas Jēkabpils domes vadību un konkursa vērtēšanas komisiju neapmierina kandidātos, kas pieteikušies uz SIA „Vidusdaugavas SPAAO” priekšnieka vietu un, ko tā vēlētos sagaidīt no kandidātiem, kas vēl pieteiksies, Raivis Ragainis atbildēja, ka iebildumu pret kandidātiem neesot, taču esot vēlme pēc plašākas izvēles, jo šajā amatā vajadzīgs vadītājs, kas orientējas finanšu jautājumos un projektu rakstīšanā, lai spētu SIA „Vidusdaugavas SPAAO” piesaistīt finansējumu. Raivis Ragainis uzsvēra, ka nākotnē strauji pieaugs dabas resursu nodoklis, kas neizbēgami var novest pie tarifu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu pieauguma. Lai tas nenotiktu, ir jādomā, kā samazināt izdevumus. Viena no iespējām ir pēc iespējas mazāk deponēt jeb apglabāt sadzīves atkritumus, tos šķirojot, attīstīt šķirošanu poligonā. Jautāts vai savulaik Krustpils novads nebija viena no tām pašvaldībām, kas nevēlējās dot garantijas, lai poligonā izveidotu atkritumu šķirošanu, Raivis Ragainis sacīja, ka tās ir mulķības. Savukārt domājot par SIA "Vidusdaugavas SPAAO"attīstību, esot svarīgi domāt par finansu piesaisti, lai nesadārdzinātos maksa par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu. „Mūsu uzdevums ir strādāt tā, lai tarifi, ja nesamazinās, tad vismaz nepieaug, paliek līdzšinējie,” sacīja Raivis Ragainis.

Uz jautājumu, ja arī papildtermiņā nepieteiksies kandidāts, kas atbilst izvirzītajām prasībām, vai pašvaldība, likuma ietvaros, izmantos iespēju uzrunāt kādu, pēc tās ieskatiem atbilstošu, personu šim amatam. Raivis Ragainis neizslēdza šādu iespēju, piebilstot, ka tomēr viņam pieņemamāka metode, esot kandidātu pieteikšanās konkursa kārtībā.

Jau ziņots, ka Jēkabpils pilsētas pašvaldības kapitāla daļu turētāja pārstāvis Jēkabpils domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis izsludināja konkursu SIA "Vidusdaugavas SPAAO" vadītāja amatam. Tāpat arī vēstīts, ka SIA "Vidusdaugavas SPAAO" pērn strādāja ar 14 412 eiro lieliem zaudējumiem un apgrozījumu 1,17 miljonu eiro apmērā. Tajā strādā 23 darbinieki. Uzņēmums pieder Aizkraukles, Jaunjelgavas, Neretas, Pļaviņu, Kokneses, Skrīveru, Aknīstes, Krustpils, Jēkabpils, Salas, Viesītes, Madonas, Ērgļu, Varakļānu novadu unJēkabpils pilsētas pašvaldībām, vēsta "Firmas.lv".

Foto: jekabpils.lv

Saistīta ziņa: Izsludināts konkurss SIA "Vidusdaugavas SPAAO" vadītāja amatam

Komentāri (0-3/3)

  • Guest
    02.07.2018 18:35
    Ilga:
    jēkabpils:
    izskatās , ka vēl kādam jaunievēlētam švītiņam nav vieta atrasta Raivi tu esi lupata, kuru stumda viena resna ošukalna birste. attopies vai tev nav mugurkaula ar , ko Jūs atšķiraties no iepriekšējiem??? ne ar ko tie apauga ar saviem cilvēkiem 20 gados Jūs 20 dienās KAUNS

    Lupata esi Tu, ja tik vien vari, kā anonīmi burkstēt. Jaunā mēra darbību nemaz nevar vēl objektīvi vērtēt. Te izskatās pēc "mūžam neapmierināts" sindroma.

    Vai jel kādreiz varēs vērtēt? Zaļais suflieris visu laiku pie auss stāv!
  • Guest
    02.07.2018 18:35
    Investori tepat jau vien pa Ošukalnu un Brēķu studentiem grozās.
  • jēkabpils
    02.07.2018 18:35
    izskatās , ka vēl kādam jaunievēlētam švītiņam nav vieta atrasta Raivi tu esi lupata, kuru stumda viena resna ošukalna birste. attopies vai tev nav mugurkaula ar , ko Jūs atšķiraties no iepriekšējiem??? ne ar ko tie apauga ar saviem cilvēkiem 20 gados Jūs 20 dienās KAUNS

Atstājiet komentāru