2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

LAD Viduslatvijas reģionālā lauksaimniecības pārvalde sāk darbu jaunās telpās (FOTO)

LAD Viduslatvijas reģionālā lauksaimniecības pārvalde sāk darbu jaunās telpās (FOTO)

No šodienas, 25.jūlija, darbu jaunās telpās – Jēkabpilī, Rīgas ielā 111, sāka Lauku atbalsta dienesta Viduslatvijas reģionālā lauksaimniecības pārvalde. Ipriekš šajās telpās atradās Biznesa inkubators, tagad visa trīsstāvu ēka ir lauksaimniecības pārvaldes rīcībā. Pie ēkas svinīgi tika atklāta pārvaldes plāksne. Pēc tam pārvaldes konferenču zālē sekoja svinīga uzruna, neliels koncerts un kolektīva sveikšana svētkos.

No 10.jūlija Lauku atbalsta dienesta Viduslatvijas reģionālā lauksaimniecības pārvaldes vadītājas amatā ir bijusī Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja Gunta Žilde. Viņa šo amatu ieguvusi 28 pretendentu konkursā.

“Izlasīju sludinājumu lauku atbalsta dienesta mājslapā, ka tiek meklēts pārvaldes vadītājs un nolēmu kandidēt, piesakoties konkursā uz šo amatu un tiku izraudzīta,” jautāta, kāpēc šāda izvēle, atbild Gunta Žilde.

Viņa arī piebilst, ka jaunais amats prasa arī jaunas zināšanas, kuras viņa patlaban praksē apgūstot, lai gan šis darbs gluži svešs viņai nav. Būdama ilgus gadus pašvaldības vadītāja, viņa ne reizi vien pildot amata pienākumus ir sadarbojusies ar Lauku atbalsta dienesta Viduslatvijas reģionālo lauksaimniecības pārvaldi. Šī sadarbība bijusi veiksmīga un Gunta Žilde izteica pārliecību, ka arī turpmāk pārvalde tikpt sekmīgi sadarbosies ar saviem klientiem. Viņa atklāja, ka pagaidām krasas pārmaiņas pārvaldes darbā Jēkabpilī un Madonā nav gaidāmas. Tāpat kā līdz šim, arī turpmāk Madonā darbosies lauku atbalsta dienesta daļa. Pagaidām tiek lemts vai pārējie darbinieki no Madonas nodaļas pārcelsies darbā uz Jēkabpili, vai paliks turpat.

Lauku atbalsta dienesta direktore Anna Vītola-Helviga, uzrunājot svinīgā pasākuma dalībniekus, uzsvēra, ka konkurss bijis gana nopietns, kur spēcīgākā pretendete izrādījusies Gunta Žilde. Viņa arī piebilda, ka Viduslatvijas reģionālajai lauksaimniecības pārvaldei šis bijis gan skumju, gan priecīgu pārmaiņu gads. Šobrīd iestādei ir jauns vadītājs un jaunas telpas, kuru meklējumi uzsākti pirms diviem gadiem kopā ar iepriekšējo pārvaldes vadītāju Gunti Pusbarnieku. Līdzšinējās telpas Jēkabpilī, Tvaika ielā 2, kur iestāde atradās kopš 2002.gada, bija kļuvušas par šauru, fiziski un morāli novecojušas. Izvēloties – ieguldīt līdzekļus to remontā un paplašināšanā vai meklēt jaunas telpas, nolemts pārcelties.

Sveikt kolektīvu svētku dienā bija ieradušies Jēkabpils mērs Raivis Ragainis, kā arī apkārtējo novadu – Jēkabpils, Krustpils, Viesītes, Aknīstes, Salas, Cesvaines un citu - priekšsēdētāji, zemnieki un citi sadarbības partneri un klienti. Pārvaldes kolektīvs dāvanā saņēma daudz ziedu, kā arī stikla traukus, Ziedoņa Bārbala gleznu ar Vecpilsētas laukumu un lielformāta fotogrāfiju, kurā redzams labības lauks, kā arī lielu zemeņu grozu un citas dāvanas.

Foto: Atis Caune-Zalāns

Saistīta ziņa: LAD Viduslatvijas RLP strādā jaunās telpās

Komentāri (0-4/4)

  • Rupucis
    02.07.2018 18:34
    varētu diskutēt par pašvaldības vadītājas iepriekšējo rīcību attiecībā pret pašvaldības iedzīvotājiem (to uzticības garantu), kad tika pieņemts darbā izpilddirektors ar sodāmību par smagu noziegumu.... bet kā vienmēr mēs varam tikai diskutēt.
  • Ku Kū
    02.07.2018 18:34
    Vai tad šādam amatam nevajag speciālo izglītību, lai kvalitatīvi pildītu potenciālo darbu? ai, politika, politika, a speciālistus laikam nevajag
  • Nomnieks
    02.07.2018 18:34
    Nu jā.. Ekonomiski izdevīgi ir īrēt telpas no kāda, nevis atjaunot/pārbūvēt savas - beidziet "pūst pīlītes"! :lol:
  • :D
    02.07.2018 18:34
    Tie grausti fonā ir vienkārši....nav komentāru...

Atstājiet komentāru