2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Sīkbūvniecība kļūs vienkāršāka - pieņemti jauni MK noteikumi

Sīkbūvniecība kļūs vienkāršāka - pieņemti jauni MK noteikumi

Jēkabpils pilsētas būvvalde informē, ka 2017.gada 9.maijā Ministru kabinets apstiprināja „ Atsevišķus inženierbūvju būvnoteikumus ”, tādā veidā precizējot ostu hidrotehnisko, siltumenerģijas, gāzes un citu, atsevišķi neklasificētu inženierbūvju būvnoteikumus, kas bija spēkā līdz šā gada 5.jūnijam. Jaunie Ministra kabineta noteikumi Nr.253 „ Atsevišķu inženierbūvju būvnoteikumi” stājās spēkā ar 2017.gada 6. jūniju.

Ar šo noteikumu spēkā stāšanos ir mazināts administratīvais slogs privātpersonām un citiem pasūtītājiem, veicot 1. grupas inženierbūvju būvdarbus. Tā, piemēram, Būvniecības ierosinātājs pats ir tiesīgs izstrādāt nepieciešamo būvniecības ieceres dokumentāciju atsevišķu labiekārtojumu elementu (soliņi, vaļēja terase, kas nav saistīta ar ēku, bērnu rotaļu ierīces, laternas, karogu masti ar augstumu līdz 12m utml.) un žogu būvdarbiem, un apliecināt, ka tā atbilst būvniecību reglamentējošajiem normatīvajiem aktiem un vietējās pašvaldības plānojumam, lokālplānojumam vai detalplānojumam. Līdz šim Būvniecības ieceres ierosinātājām bija jāvēršas pie sertificēta arhitekta vai būvspeciālista, lai tiktu izstrādāts attiecīgais dokuments.

Tas nozīmē, ka turpmāk, persona pati var projektēt žogu, bez sertificēta arhitekta vai būvspeciālista palīdzības.

Samazinot prasības, atvieglots arī regulējums inženiertīklu pievadam, inženierbūvju pievadam un pieņemšanai ekspluatācijā.

Detalizētāk ar pieņemtajiem Ministru kabineta noteikumiem “Pārējo inženierbūvju būvnoteikumi” var iepazīties tīmekļa vietnē https://likumi.lv/ta/id/291197-atsevisku-inzenierbuvju-buvnoteikumi

Jēkabpils pilsētas būvvaldes referente
Kristīna Dābola

Atstājiet komentāru