2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Uzsāks kanalizācijas un ūdensvada tīklu izbūvi Daugavas labajā krastā

Uzsāks kanalizācijas un ūdensvada tīklu izbūvi Daugavas labajā krastā

SIA „Jēkabpils ūdens” ir uzsākusi īstenot ES Kohēzijas fonda finansētu projektu „Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Jēkabpilī, 4.kārta”. Tā laikā Jēkabpilī paredzēts izbūvēt 7026 m pašteces kanalizācijas tīklu, 232 m kanalizācijas spiedvada un 4 kanalizācijas sūkņu stacijas.

Uzņēmuma Valdes loceklis Elmārs Užulis skaidro, ka pašlaik, apsteidzot plānotos termiņus, jau ir pabeigti projektēšanas darbi un jūljā sāksies projekta otrais posms - kanalizācijas tīklu izbūve Daugavas labajā krastā Aizkraukles, Medņu, Rudens, Ļaudonas, Kuģu, Kraujas, Kurzemes, Režģu, Lakstīgalu, Tilta, Lazdu un Īves ielās. Darbus veiks SIA “Jēkabpils PMK”, to izpildes termiņš ir 2018.gada 30.novembris. Užulis uzsver, ka reizē ar kanalizācijas sistēmu izbūvi par “Jēkabpils ūdens” līdzekļiem ar finansiāli izdevīgiem nosacījumiem izbūvēs arī ūdensvadu, iedzīvotājiem pašiem jāmaksā par tīklu izbūvi tikai sava īpašuma robežās. “Daļa namīpašnieku jau ir informējuši mūs, ka grib ierīkot pieslēgumus centralizētajai kanalizācijas un ūdensvada sistēmai. Iesaku arī pārējiem šo ielu iedzīvotājiem izmantot izdevību, kad tuvumā strādās vajadzīgā tehnika, un pieslēgt savus īpašumus pilsētas ūdensapgādes un kanalizācijas tīkliem, jo agrāk vai vēlāk tas būs jāizdara,” aicina Užulis. Patlaban Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija virza uz apstiprināšanu Ministru kabinetā noteikumus, kuri nosaka stingrākas prasības decentralizēto kanalizācijas sistēmu apsaimniekošanai. Noteikumu projekts paredz šo sistēmu reģistrāciju, atbilstības kontroli un notekūdeņu regulāru izvešanu, tātad turpmāk tiks daudz stingrāk kontrolēts, vai decentralizētā kanalizācijas sistēma atbilst normatīvajos aktos noteiktajām prasībām un nenodara kaitējumu videi.

Projekta 3.posmā, kuru Jēkabpilī paredzēts īstenot līdz 2019.gada 30.jūnijam, plānots izbūvēt kanalizācijas tīklus Daugavas kreisajā krastā Tulpju, Dārznieku, Druvas, Andreja Pormaļa, Atpūtas, Saules, Ražas, Aldaunas, Vēju, Sūnu, Kaļķu, Liliju, Radžu, Mēness, Imantas, Tīruma un Dzirnavu ielās. Arī šais ielās reizē ar kanalizācijas tīkliem par SIA “Jēkabpils ūdens” līdzekļiem izbūvēs ūdens vadu.

Projekta kopējā summa ir 1 330 848, 82 eiro. Kanalizācijas inženiertīklu būvdarbu būvuzraudzību veiks SIA „Geo Consultants” par līgumsummu 21 220,38 eiro.

Atstājiet komentāru