2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Autobusu parka darbs pasažieru vērtējumā

Autobusu parka darbs pasažieru vērtējumā

Ir noslēgusies SIA “Jēkabpils autobusu parks” organizētā pasažieru aptauja un ir apkopoti 920 anketās izteiktie viedokļi.

SIA "Jēkabpils autobusu parks" direktors Jānis Ščerbickis: "Tik liela apjoma pasažieru aptauju veicām pirmo reizi. Paldies visiem gan par pozitīvo vērtējumu, gan kritiskajām piezīmēm un priekšlikumiem! Tos centīsimies īstenot, cik atļaus uzņēmuma finanšu resursi un organizatoriskās iespējas. Pasažieru aptauju organizēsim arī nākamgad, lai varētu salīdzināt, vai mums būs izdevies strādāt labāk. Katrā ziņā mēs centīsimies, lai pasažieri mūsu autobusos justos ērti un droši, tiktu laipni apkalpoti un vienmēr galamērķī nokļūtu paredzētajā laikā."

 Uz jautājumu par autobusu kursēšanas laiku 81 % aptaujāto ir atbildējuši, ka viņus kopumā apmierina autobusu atiešanas laiki, 80 % apmierina arī autobusu kursēšanas beigu laiks. Konkrētāk analizējot atsauksmes par pilsētas maršrutiem, noskaidrojās, ka 6% no aptaujātajiem vēlas, lai vakaros autobusi kursē ilgāk 5. un 8.maršrutā, savukārt 5% aptaujāto ieteikuši 8.maršrutā izkārtot agrākus reisus no rītiem. 4% respondentu vēlas, lai autobusi sāktu agrāk kursēt no rītiem 1. un 3.maršrutā, bet vakarā ilgāk kursētu 3.maršrutā. 3% aptaujāto izteikuši viedokli, ka 5 maršrutā autobusam būtu jākursē ar mazākiem intervāliem.

 Ar šoferu apkalpošanas kultūru sabiedriskajā transportā ir apmierināti 82% aptaujāto, savukārt 18% ir izteikuši iebildumus par autobusu vadītāju attieksmi saskarsmē ar pasažieriem, norādot uz pieklājības normu neievērošanu un neapmierinātības izpausmēm gadījumos, kad pasažieri norēķinās ar sīknaudu vai lielāka nomināla banknotēm.

Ar komforta līmeni autobusu salonos apmierināti ir 81% aptaujāto, 19% anketu ir norādīts, ka autobusos ziemā un no rītiem dažkārt ir pārāk vēsi, bet vasarā – karsti un nav pietiekama ventilācija. Vairāki pasažieri norādījuši arī, ka reizēm salonā ir putekļi un nav pietiekami tīri sēdekļu pārvalki. Citi savukārt ievērojuši, ka sēdekļi ir apzīmēti un pie tiem pielipinātas košļājamās gumijas.

Untitled 1

 

Uz jautājumu par informācijas pieejamību 70% aptaujāto atzinuši, ka informācija par maršrutiem un izmaiņām autobusu kustībā ir pietiekama, 24% šķiet, ka informācijas varētu būt vairāk, bet viņi zina, kur to atrast, savukārt 4% īsti nezina, kur sameklēt nepieciešamo informāciju.

No informācijas ieguves avotiem visbiežāk respondenti minējuši uzņēmuma mājaslapu www.jekabpilsap.lv (61%), 57% informāciju par autobusu kursēšanas laikiem gūst autobusu pieturvietās, tālāk ar 22 % seko Radio 1, 21% informāciju lūdz draugiem un paziņām, 19 % to atrod laikrakstā “ Brīvā Daugava”, 18 % - pašvaldības informatīvajā izdevumā “ Jēkabpils Vēstis”, 7% - avīzē “Jaunais Vēstnesis”.

Atšķirīgi viedokļi respondentiem bijuši par to, kādas krāsas autobusus gribētu redzēt kursējam pilsētas ielās. Pa 21% aptaujāto balsojuši par sarkaniem un divu krāsu salikuma autobusiem. 18% tīkamāki šķiet dzelteni, 15% norādījuši, ka autobusa krāsai nav nozīmes, galvenais ir tā ērtums. 13% vēlētos, lai pilsētā kursē autobusi zilā krāsā, bet 12 % vislabāk patiktu autobusi baltā krāsā.

Kaut arī savu redzējumu par tīkamāko divu krāsu salikumu autobusu krāsojumā bija izteikuši vien 6% aptaujāto, taču viedokļu dažādība bija liela: visvairāk bija balsojuši par sarkanas un baltas, zilas un baltas, zaļas un baltas, zilas un zaļas, sarkanas un melnas krāsas apvienojumu. Bija ieteikumi arī autobusu sānus izmantot reklāmai, rotāt tos ar pilsētas objektu siluetiem un Jēkabpils un Latvijas sportistu attēliem.

Paldies par atsaucību pilsētas skolu un bērnudārzu kolektīviem, kā arī Jēkabpils Agrobiznesa koledžas un Jēkabpils Reģionālās slimnīcas kolektīviem un visiem pārējiem, kuri atsaucās intervētāju piedāvājumam aizpildīt anketu pilsētas ielās, autobusos un autoostā. Īpašs paldies Jēkabpils Valsts ģimnāzijas 10.c klasei, audzinātājai Anitai Grigalovičai un Jēkabpils Valsts ģimnāzijas vadībai par ieinteresētību, atsaucību un lielo darbu pasažieru aptaujas organizēšanā Jēkabpilī un Preiļos.

 

Atstājiet komentāru