2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpilī vasarā strādās 121 skolēns

Jēkabpilī vasarā strādās 121 skolēns

Jēkabpilī vasarā strādās 121 skolēns. Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Jēkabpils filiāles vadītāja Svetlana Zujeva laikrakstu „Ceturtdiena” informē, ka skolēnu nodarbinātībai pavisam iesniedza pieteikumus 14 darba devēji, kopā piedāvājot 177 darba vietas.

Savukārt Jēkabpils filiālei ir piešķirta 121 darba vieta skolēniem ar kopējo finansējumu 25 158 eiro.

Reģistrēties var elektroniski

Skolēnu pieteikšanās darbam sākās 9.maijā. Svetlana Zujeva informē, ka tie reģistrēties var elektroniski, ar NVA mājaslapas starpniecību. Skolēni vasarā būs nodarbināti no 1 .jūnija līdz 31.augustam. Vasaras darbos var piedalīties jaunieši vecumā no 15 līdz 20 gadiem (ieskaitot), kuri mācās vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs.

Svetlana Zujeva norāda, ka pasākuma mērķisir veicināt skolēnu nodarbinātību vasaras brīvlaikā valsts līdzfinansētās darba vietās, nodrošinot skolēniem iespēju iegūt darba prasmes, iemaņas un pieredzi. Par paveikto darbu skolēns saņems atalgojumu vismaz valstī noteiktās minimālās darba algas apmērā par pilnu nostrādāto darba laiku mēnesī – 380 eiro pirms nodokļu nomaksas. Ir paredzēta arī dotācija darba vadītāja darba apmaksai vienas desmitās daļas no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas apmēra par 1 skolēna darba vadīšanu.

Pilsētā samazinās bezdarbs

Runājot par bezdarba rādītājiem, Svetlana Zujeva informē, ka Jēkabpilī aprīlī tas samazinājies, jo sākušies sezonas darbi. Viņa norāda, ja 1.aprīli bezdarbnieku skaits pilsētā un novados (bijušā Jēkabpils rajona teritorijā) bija 1940 personas, t.sk. pilsētā 1001 persona, tad 1.maijā bezdarbnieku skaits Jēkabpils teritorijā bija 1733 personas, t.sk. pilsētā 933 persona. Tātad mēneša laikā bezdarbnieku skaits samazinājās par 139 personām, t.sk.pilsetā par 68 personām.

Ja salīdzinām rādītājus ar pērno gadu, tad 2016.gada 1.maijā bezdarbnieku skaits bija 1747 personas jeb par 14 personām vairāk. Tas liecina, lai arī nedaudz, bet tomēr gada griezumā bezdarbs Jēkabpilī ir sarucis.

Pieejamas vairāk nekā 200 vakances

Jautāta par vakancēm, Svetlana Zujeva stāsta, ka aprīļa sākuma NVA Jēkabpils filiālē bija reģistrētas 310 vakances, bet aprīlī reģistrētas vēl 95 vakances, savukārt mēneša laikā bija aizpildītas 153 brīvās darba vietas un 1.maijā bija 252 brīvās darba vietas.

Svetlana Zujeva informē, ka vakances ir šādās profesijās: izstrādājumu marķētājs, sezonas lauksaimniecības strādnieki, iesaiņotāju (SIA Rīgas piena kombināts), iekārtu operators, remontatslēdznieks, virpotājs, frezētājs, palīgstrādnieki, cauruļu montētāji, bruģētāji, metinātāji un citās.

Atstājiet komentāru