2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpilī šī apkures sezona izvērtusies gara - ilgst jau vairāk kā septiņus mēnešus

Jēkabpilī šī apkures sezona izvērtusies gara - ilgst jau vairāk kā septiņus mēnešus

Jēkabpilī joprojām turpinās apkures sezona, šajā ziemā tā ir izvērtusies gara un tā ilgst jau septiņus mēnešus. SIA “Jēkabpils siltumtīkli” apkures sezonu sāka pagājušā gada 26.septembrī, pieslēdzot pirmās daudzdzīvokļu mājas un pašvaldības iestādes.

SIA “Jēkabpils siltums” valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Karpenko sarunā ar Radio1.lv sacīja, ka pagaidām nevienas daudzdzīvokļu mājas iemītnieki vai uzņēmumu un ietāžu pārstāvji, kur apkuri nodrošina Jēkabpils siltumtīkli, nav vērsušies uzņēmumā ar lūgumu atslēgt siltumenerģijas padevi. A.Karpenko salīdzinoši minēja, ka arī pagājušajā gadā bijusi gara apkures sezona, kas noslēgusies tikai aprīļa beigās. Taču šogad sezona būšot vēl garāka, jo sinoptiķu prognozes pagaidām neliecina par silta laika iestāšanos.

Aleksandrs Karpenko prognozēja, ka apkures sezona Jēkabpilī, vistacamāk, varētu beigties nedēļā no 8.līdz 12.maijam, taču viss būšot atkarīgs no laika apstākļiem. Tas nozīmē, ka šī apkures sezona pilsētā varētu būt rekordgara aptuveni septiņus ar pusi mēnešus.Tas ietekmē arī maksājumu intensitāti, jo cilvēki ir "finansiāli noguruši".

Komentāri (0-2/2)

  • Juris
    02.07.2018 18:34
    "Attīstītās Eiropas valstīs" nezin vai apkuri nodrošina viens monstrs ar nez cik kilometru garām siltumtrasēm, un arī tāda parādnieku problēma kā pie mums nezin vai ir iespējama.
  • es
    02.07.2018 18:34
    attīstītās eiropas valstīs apkure ir cauru gadu

Atstājiet komentāru