2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpils slimnīca turpinās infrastruktūras un tehnoloģiju attīstību

Jēkabpils slimnīca turpinās infrastruktūras un tehnoloģiju attīstību

Vairāku Latvijas ārstniecības iestāžu, tajā skaitā arī SIA “Jēkabpils reģionālā” slimnīca infrastruktūras un tehnoloģiju attīstībā ieguldīs 83 miljonus eiro, informē Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā (CFLA).

Lai uzlabotu kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību, vairākās Latvijas ārstniecības iestādēs paredzēts ieguldīt Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansējumu to infrastruktūras un tehnoloģiju attīstībā.

CFLA ir nosūtījusi uzaicinājumu 12 ārstniecības iestādēm sagatavot un iesniegt projekta iesniegumus Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējuma saņemšanai.

SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” valdes priekšsēdētājs Ivars Zvīdris sarunā ar “Ceturtdiena” sacīja, ka no šīs summas Jēkabpils slimnīcai plānoti 5 009 000 eiro. Tie galvenokārt ir Eiropas savienības līdzekļi, nedaudz dod arī valsts un apmēram 6% no summas jānodrošina pašvaldībai. Slimnīcas speciālisti patlaban gatavo projekta pieteikumu. Ivars Zvīdris atklāja, ka par šo naudu paredzēts pabeigt infrastruktūras sakārtošanu – slimnīcas ambolatorās daļas jeb poliklīnikas un ārstu kabinetu remontu, kā arī iegādāties jaunu tehniku sonogrāfijai, radioloģijas digitalizācijai, jaundzimušo reanimācijai un operācijas galdus. Ja viss ritēs bez aizķeršanās un Jēkabpils slimnīcas projekta pieteikums tiks atbalstīts, tad vasaras otrajā pusē varēs slēgt iepirkuma līgumus un rudenī sākt projekta īstenošanu. Projekts jārealizē līdz 2022.gadam. Ivars Zvīdris sacīja, ka gan remontdarbu veikšana, gan iekārtu iegāde notiks pakāpeniski.

Katrai ārstniecības iestādei pieejamo finansējuma apjomu ir noteicis Ministru kabinets. Kopumā pirmās projektu iesniegumu atlases kārtas ietvaros pieejamais attiecināmais finansējums ir 82 991 202 eiro, tai skaitā ERAF finansējums - 70 542 521 eiro un nacionālais finansējums - 12 448 681 eiro.

Programmas nosacījumi paredz, ka pirmās atlases kārtas ietvaros projektus iesniegs Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca, Bērnu klīniskā universitātes slimnīca, Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca, Rīgas Dzemdību nams, Nacionālais rehabilitācijas centrs "Vaivari", Liepājas reģionālā slimnīca, Daugavpils reģionālā slimnīca, Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca, Jelgavas pilsētas slimnīca, Vidzemes slimnīca, Jēkabpils reģionālā slimnīca, Vidzemes slimnīca, Jēkabpils reģionālā slimnīca un Rēzeknes slimnīca.

Termiņš projektu iesniegšanai ir šā gada 29.maijs.

Paredzēts, ka ārstniecības iestādes projektu gaitā veiks nepieciešamos būvdarbus, iegādāsies un uzstādīs tehnoloģijas, kā arī īstenos citus infrastruktūras attīstības pasākumus, lai panāktu veselības aprūpes pakalpojumu uzlabošanu.

Atstājiet komentāru