2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpilī paplašinās kanalizācijas un ūdensvada tīklus

Jēkabpilī paplašinās kanalizācijas un ūdensvada tīklus

SIA „Jēkabpils ūdens” ir noslēgusi līgumu ar Centrālo finanšu aģentūru (CFLA) par projekta „Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība  Jēkabpilī, 4.kārta”  īstenošanu, kas paredz kanalizācijas tīklu paplašināšanu abos Daugavas krastos, nodrošinot centralizētās kanalizācijas pakalpojumu pieejamību 94,4% pilsētas iedzīvotāju. Projektu paredzēts realizēt līdz 2019.gada jūlijam divās kārtās.

Projekta pirmajā kārtā ir plānots ierīkot kanalizācijas tīklus Aizkraukles, Medņu, Rudens, Ļaudonas, Kuģu, Kraujas, Kurzemes, Režģu, Lakstīgalu, Tilta, Lazdu, Īves ielā, savukārt otrajā kārtā kanalizācijas tīklu izbūve notiks Tulpju, Dārznieku, Druvas, Andreja Pormaļa, Atpūtas, Saules, Ražas, Aldaunas, Vēju, Sūnu, Kaļķu, Liliju, Radžu, Mēness, Imantas, Tīruma un Dzirnavu ielā.

Kopumā pilsētā tiks izbūvēti 7026 m pašteces kanalizācijas tīklu, 232 m kanalizācijas spiedvada un 4 kanalizācijas sūkņu stacijas. Kopējās projekta izmaksas sastāda 2 916 656,60 eiro, no kuriem 1 224 776  eiro ir Eiropas Savienības Kohēzijas fonda finansējums un 1 185 684 eiro - Jēkabpils pilsētas pašvaldības līdzfinansējums. SIA “Jēkabpils ūdens” segs projekta PVN izmaksas 506 196,60 eiro apjomā.

SIA „Jēkabpils ūdens” Valdes loceklis Elmārs Užulis skaidro, ka šai ūdenssaimniecības attīstības projektā, atšķirībā no iepriekš realizētajiem, Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzekļi paredzēti tikai kanalizācijas tīklu izbūvei. Lai pie vieniem rakšanas darbiem plānotajās ielās varētu sakārtot visu ūdenssaimniecības infrastruktūru, reizē ar kanalizācijas tīklu izbūvi jāierīko arī ūdens vads, un šie darbi uzņēmumam jāveic par saviem līdzekļiem. Tādu finanšu uzkrājumu uzņēmumam nav, tāpēc nāksies ņemt aizdevumu.

Komentāri (0-1/1)

  • Arnolds
    02.07.2018 18:34
    ūdensvadu un kanalizācijas tīkli ir laba lieta, tikai kur lai cilvēki ņem naudu tiem pieslēgties??? Būtu jāpadomā par bezmaksas pieslēgumiem līdz klienta sanitārajam mezglam.

Atstājiet komentāru