2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Arī šogad “Vakanču gadatirgus” pulcē lielu darba devēju un darba meklētāju skaitu

Arī šogad “Vakanču gadatirgus” pulcē lielu darba devēju un darba meklētāju skaitu

Sestdien, 25.martā, Jēkabpils Tautas namā notika nu jau otrais “Vakanču gadatirgus” Jēkabpilī, ko rīkoja Jēkabpils pilsētas pašvaldība ar Nodarbinātības valsts aģentūras Jēkabpils filiāles atbalstu. “Vakanču gadatirgū” šogad piedalījās 27 uzņēmumi un organizācijas, kas piedāvāja vairāk nekā 300 darbavietas gan pilsētas teritorijā, gan ārpus tās.

Dalībnieku vidū bija tādi vietējie darba devēji kā “Viadukts”, “Ošukalns”, “Gaujas koks”, “Krustpils”,  “Jēkabpils pakalpojumi”, “Picērija”.  Vakances piedāvāja arī “Rimi Latvija”, “Maxima Latvija”, “Depo DIY”, Nacionālie bruņotie spēki un daudzi citi. Par iespējām savas uzņēmējdarbības uzsākšanai un attīstībai aktīvi informēja Attīstības finanšu institūcijas ALTUM, LIAA Jēkabpils biznesa inkubatora un Zemgales uzņēmējdarbības centra speciālisti, savukārt pie mācību centra “BUTS” un Jēkabpils Tālākizglītības un informācijas tehnoloģiju centra stendiem pulcējās tie, kurus interesē profesionālā izaugsme un tālākizglītība.

Pasākumu kopumā apmeklēja vairāk nekā 400 interesenti. No kopumā piedāvātajām vakancēm, pēc Nodarbinātības valsts aģentūras Jēkabpils filiāles speciālistu veiktās aptaujas, piemēroti kandidāti piemeklēti 141 brīvajai darbavietai. Aptaujātie darba devēji izteica pateicību par iespēju piedalīties pasākumā un atzina, ka šāds pasākums jāturpina rīkot ik gadu, jo klātienes tikšanās ļauj sekmīgāk un operatīvāk novērtēt amata kandidātu profesionālās iemaņas un komunikācijas prasmes.

Lai gan šogad brīvās vakances Jēkabpilī tika piedāvātās pārsvarā celtniecībā, kokapstrādē un tirdzniecībā, pasākuma apmeklētāji, saskaņā ar aptaujas rezultātiem, pasākumu atzina par lietderīgu un apliecināja nepieciešamību to rīkot regulāri.

Lai sekmētu nodarbinātības līmeņa paaugstināšanos pilsētā un reģionā, Jēkabpils pilsētas pašvaldība arī 2018.gadā plāno rīkot “Vakanču gadatirgu”, cerot uz vietējo darba devēju arvien lielāku atsaucību.

Informāciju sagatavoja:
Laura Afanasjeva
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece

Atstājiet komentāru