2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Svinīgā pasākumā Jēkabpilī atklāj biznesa inkubatoru (FOTO)

Svinīgā pasākumā Jēkabpilī atklāj biznesa inkubatoru (FOTO)

Otrdien Jēkabpilī, Rīgas ielā 111 atklājaLatvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) biznesa inkubators, kurā uzņēmumi var saņemt nepieciešamo atbalstu un pakalpojumus uzņēmējdarbības attīstībai. Tā atklāšanas pasākumā jaunos uzņēmējus un viesus uzrunāja Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs, LIAA Biznesa inkubatoru departamenta direktore Laura Očagova, kā arī LIAA Jēkabpils biznesa inkubatora vadītāja Jolanta Šūmakere.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs biznesa inkubatora atklāšanā pauda prieku par to, ka inovatīvu biznesa ideju autoriem Jēkabpilī ir pieejams profesionāls atbalsts savu ideju attīstībai un īstenošanai. Salcevičs aicināja interesentus aktīvi izmantot Jēkabpils biznesa inkubatorā pieejamās iespējas - apmācības, mentoringa programmas, seminārus un konsultācijas un pauda cerību, ka valsts atbalsta pieejamība, apvienojumā ar pašvaldībās pieejamo atbalstu, reģiona uzņēmējdarbības videi dos jaunu enerģiju. Viņš arī atzīmēja, ka šis jau ir otrais biznesa inkubatora projekts, kas tiek realizēts Jēkabpilī un pirmais neesot nesis vēlamos rezultātus, tāpēc pauda cerību, ka šoreiz būs savādāk.

Pasākuma laikā bija iespēja uzzināt biznesa inkubatora darbības pamatprincipus, apskatīt tā telpas, iepazīties ar biznesa inkubatora sadarbības partneriem, kā arī iegūt informāciju par LIAA biznesa inkubatora attīstības plāniem Jēkabpilī un tā darbības teritorijā - Jēkabpils, Kokneses, Skrīveru, Aizkraukles, Pļaviņu, Krustpils, Salas, Jaunjelgavas, Neretas, Viesītes un Aknīstes novados. Jēkabpils biznesa inkubatora vadītāja Jolanta Šūmakere apliecināja, ka vienādliels atbalsts tiks sniegts gan Jēkabpils, gan novadu jaunajiem uzņēmējiem. Paredzēts, ka tikšanās ar biznesa inkubatora klientiem, konsultācijas un mācību semināri regulāri notiks gan Jēkabpilī, gan arī novados. Patlaban biznesa inkubatorā jau ir pirmie astoņi jaunie uzņēmēji, kuriem palīdz realizēt biznesa ideju. Runājot par Jēkabpils biznesa inkubatora kapacitāti, Jolanta Šūmakere norādīja, ka kopumā inkubatorā paredzēts atbalstīt 15 uzņēmējus, bet pirmsinkubācijas atbalsts tiks sniegts 35 jaunajiem uzņēmējiem.

Jau ziņots, ka LIAA izveidojusi 14 biznesa inkubatorus reģionos Jūrmalā, Liepājā, Ventspilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Valmierā, Rēzeknē un Daugavpilī, kā arī reģionālas nozīmes centros - Kuldīgā, Talsos, Bauskā, Siguldā, Ogrē un Madonā, un vienu radošo biznesa ideju inkubatoru Rīgā.

Inkubatorā uzņēmumi var saņemt nepieciešamo atbalstu un pakalpojumus uzņēmējdarbības attīstībai. Visiem pakalpojumiem tiks piemērots 50% līdzfinansējums, proti, uzņēmumam no pakalpojuma kopējās vērtības vajadzēs segt tikai 50%, un inkubators attiecīgi segs otru pakalpojuma vērtības daļu.

Inkubatoros uzņēmēji var testēt arī savas biznesa idejas un saņemt bezmaksas konsultācijas.

Saistīta ziņa: Ja jums būtu iespēja, kādā jomā dibinātu savu uzņēmumu?

Komentāri (0-3/3)

  • Ivars
    02.07.2018 18:33
    Beidzot kaut kas prātīgs arī Jēkabpilī :))))
  • Bandinieks
    02.07.2018 18:33
    Noderīga lieta, ja protams vadītāji nestrādā šmuces, kā bija iepriekš!
  • Ina
    02.07.2018 18:33
    Kāds ārprāts...:( Kas viņiem algas maksā?

Atstājiet komentāru