2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

No februāra vienādos autobusu tarifus bijušajā Jēkabpils rajonā

No februāra vienādos autobusu tarifus bijušajā Jēkabpils rajonā

Turpinot vietējās nozīmes maršrutu autobusu tarifu vienādošanu, no 1.februāra mainīsies braukšanas maksa bijušā Jēkabpils rajona maršrutos, kurus apkalpo SIA "Jēkabpils autobusu parks", informēja VSIA "Autotransporta direkcija" pārstāve Zane Plone.

Lielākajā daļā maršrutu, braucot attālumu no 22 līdz 60 kilometriem, biļetes cena var pieaugt robežās no 0,05 eiro līdz 0,25 eiro, bet atsevišķos maršrutos, mērojot attālumu virs 50 kilometriem, braukšanas maksa samazināsies līdz 0,10 eiro.

Izlīdzinot autobusu tarifus, pasažieri visā Latvijā par braucienu sabiedriskajā transportā maksās pēc vienādiem principiem, kā arī būs iespējams ieviest lojalitātes programmas, informēja Plone.

2015.gada nogalē "Autotransporta direkcija" īstenoja tarifu vienādošanas pirmo posmu, izlīdzinot tos lielākajā daļā Latvijas. Ņemot vērā, ka vietējās nozīmes maršrutos, kur sabiedriskā transporta pakalpojumus sniedz "Jēkabpils autobusu parks", braukšanas maksa vēsturiski bijusi ļoti zema, pirmajā tarifu vienādošanas posmā tika ieviests starpposms, nosakot, ka tarifi tiks vienādoti šogad, skaidroja Plone.

Tādējādi lielākajā daļā maršrutu pasažieriem, braucot attālumu no 22 līdz 60 kilometriem, var nākties maksāt par 0,05 eiro līdz 0,25 eiro vairāk nekā līdz šim. Savukārt atsevišķos maršrutos biļetes cena samazināsies no 0,05 eiro līdz 0,10 eiro, mērojot attālumu, kas ir garāks par 50 kilometriem.

Pirms tarifu vienādošanas reģionālo autobusu maršrutu pārvadājumos pastāvēja 24 dažādi braukšanas tarifi un dažādi biļešu cenu noteikšanas principi, kas atšķīrās ne tikai pārvadātāju starpā, bet arī vienam pārvadātājam dažādās teritorijās. Šobrīd braukšanas maksa tiek noteikta tā, lai visi Latvijas iedzīvotāji neatkarīgi no viņu atrašanās vietas par braucienu sabiedriskajā transportā maksātu pēc vienādiem principiem, skaidroja Plone.

Materiāls tapis sadarbībā ar BNS

Atstājiet komentāru