2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Saņemot avansa maksājumu no NVD, rod trūkstošo naudu algu izmaksai Jēkabpils slimnīcas ārstiem

Saņemot avansa maksājumu no NVD, rod trūkstošo naudu algu izmaksai Jēkabpils slimnīcas ārstiem

Jēkabpils reģionālā slimnīca saņēmusi avansa maksājumu no Nacionālā veselības dienesta (NVD) saistībā ar gaidāmo līgumu slēgšanu, tādējādi ir rasti iztrūkstošie līdzekļi šodien plānotajai mediķu darba algu izmaksai.

Kā pastāstīja Jēkabpils slimnīcas vadītājs Ivars Zvīdris, sakarā ar aizkavēšanos ar līgumu slēgšanu slimnīca nebija saņēmusi tai pienākošos valsts finansējumu par tās sniegtajiem pakalpojumiem. Tādējādi veidojās līdzekļu iztrūkums un bija apdraudēta darba algas izmaksa slimnīcā strādājošajiem.
Lai rastu darba algas izmaksai nepieciešamos iztrūkstošos līdzekļus, slimnīca nosūtīja NVD vēstuli ar lūgumu veikt avansa maksājumu, kas arī ir ticis izdarīts. Atbildes vēstulē NVD arī norādījusi, ka noslēgšanai paredzētie līgumi patlaban tiek gatavoti.

Zvīdris iepriekš skaidroja, ka ārstniecības iestāde pagaidām nestrādā ar zaudējumiem, bet tā no saviem līdzekļiem sedz daļu no izdevumiem, kuri būtu jāmaksā no valsts budžeta naudas, piemēram, diagnostikai stacionārā, tāpēc slimnīcai nav uzkrājumu.

Jau vēstīts, ka atsevišķi reģionālo slimnīcu vadītāji pagaidām dzīvojot neziņā par tām atvēlēto šā gada finansējumu, jo vēl nav saņēmuši līgumus no NVD.
NVD gan uzsver, ka līgumi ar slimnīcām tiekot sagatavoti un drīzumā tiks nosūtīti.

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru