2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

NVA aicina Jēkabpils darba devējus pieteikties subsidēto darba vietu izveidei

NVA aicina Jēkabpils darba devējus pieteikties subsidēto darba vietu izveidei

Līdz 27.jūnijam 18 Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) filiālēs, tajā skaitā Jēkabpilī, darba devēji var pieteikties subsidēto darba vietu izveidei Eiropas Sociālā fonda (ESF) projektā "Subsidētās darba vietas bezdarbniekiem", portālu Radio1.lv informēja NVA.

Projekts ir iespēja piesaistīt savam uzņēmumam vajadzīgos darbiniekus, subsidētajās darba vietās nodarbinot NVA reģistrētos bezdarbniekus un saņemot ESF finansiālu atbalstu.

Pieteikšanās subsidēto darba vietu izveidei noris NVA filiālēs Aizkrauklē, Bauskā, Cēsīs, Daugavpilī, Dobelē, Jelgavā, Jēkabpilī, Jūrmalā, Liepājā, Limbažos, Madonā, Ogrē, Rīgā, Saldū, Siguldā, Talsos, Valmierā un Ventspilī.

ESF projektā "Subsidētās darba vietas bezdarbniekiem" tiek nodarbināti ilgstošie bezdarbnieki, kuri bijuši bez darba vismaz 12 mēnešus, bezdarbnieki vecumā virs 55 gadiem, bezdarbnieki ar vienu vai vairākiem apgādājamiem, bezdarbnieki ar invaliditāti, kā arī bezdarbnieki ar bēgļa vai alternatīvās personas statusu.

Pieteikties subsidēto darba vietu izveidei var komersanti, izņemot ārstniecības iestādes, kurās valsts vai pašvaldības daļa pamatkapitālā atsevišķi vai kopumā pārsniedz 50%, kā arī izglītības iestādes, kuru pamatuzdevums ir izglītības programmu īstenošana, lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības, pašnodarbinātās personas, biedrības vai nodibinājumi, izņemot politiskās partijas.

Izveidojot subsidēto darba vietu NVA reģistrētam bezdarbniekam, darba devējs saņem dotāciju nodarbinātā bezdarbnieka un darba vadītāja atalgojumam, kā arī valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām no bezdarbnieka darba algas dotācijas daļas.

Detalizētāka informācija par pasākumu, tā nosacījumiem un dotāciju apmēriem izlasāma NVA mājaslapā.

Foto: jekabpils.lv

Atstājiet komentāru