2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpiliešu parāds komunālo pakalpojumu uzņēmumiem vairāk nekā 4,1 miljons eiro

Jēkabpiliešu parāds komunālo pakalpojumu uzņēmumiem vairāk nekā 4,1 miljons eiro

Jēkabpiliešu parāds par saņemtajiem pakalpojumiem pilsētas komunālajiem uzņēmumiem šī mēneša sākuma kopā bija 4 miljoni 153 tūkstoši 588 eiro. Tā liecina Jēkabpils komunālo uzņēmumu vadītāju – SIA “Jēkapils siltums” valdes priekssēdētāja Aleksandra Karpenko, SIA “JK namu pārvalde” priekšnieka Aivara Rutmaņa, SIA “Pils rajona namu pārvalde” priekšnieka Mihaila Aleksejeva un SIA “Jēkabpils ūdens” valdes priekšsēdētāja Elmāra Užuļa sniegtā atskaite Jēkabpils pilsētas pašvaldības Tautsaimniecības un attīstības jautājumu komitejai, kuru vada deputāts Kaspars Skruzmans.

Ar SIA “Jēkabpils siltums” klienti nav norēķinājušies 2 miljonu 34 tūkstošu 202 eiro apmērā. Ar SIA “JK namu pārvalde” 1 miljona 617 tūkstošu 105 eiro apmērā, ar SIA “Pils rajona namu pārvalde” - 147 tūkstoši 594 eiro apmērā, bet ar SIA “Jēkabpils ūdens” - 374 tūkstošu 769 eiro apmērā.

Pēdējā mēneša laikā tikai SIA “JK namu pārvalde” turpināja augt parāda summa un tā, salīdzinot ar rādītājiem uz 1.augustu, palielinājusis par 14 tūkstošiem 98 eiro. Pārējos uzņēmumos parādi samazinājušies. SIA “Jēkabpils siltums par 32 tūkstoši 723 eiro, SIA “Pils rajona namu pārvalde” par 3 tūkstoši 378 eiro un SIA “Jēkabpils ūdens” par 203 eiro.

Jēkabpils komunālo pakalpojumu uzņēmumi turpina strādāt, lai atgūtu parādus. SIA “Jēkabpils siltums” pēdējā mēneša laikā veicis pārrunas ar 43 parādniekiem, panāktas astoņas vienošanās par parāda atmaksu un izsūtīts 141 brīdinājums. Pēdējā mēneša laikā tiesā iesniegtas 14 lietas, vēl sešas tiek sagatavotas iesniegšanai tiesā, Par parāda piedziņu pieņemti trīs tiesas lēmumi, vienā gadījumā tiesvedība izbeigta, jo parāds pilnībā atmaksāts.

SIA “JK namu pārvalde” informē, ka pēc veiktajām pārrunām ar parādniekiem, 16 dzīvokļu iemītnieki no savas parāda summas samaksājuši 200 eiro katrs, bet 91 dzīvokļa iemītnieki no sava paāda summas seguši 100 eiro. Tiesvedības ceļā 27 parādnieki no īres parāda pamatsummas kopā samaksājuši 4 tūkstoši 802 eiro. Viena dzīvokļa iemītniekus tiesa izliks no mājokļa, vēl piecas lietas nodotas tiesai par parāda piedziņu. Kopumā patlaban SIA “JK namu pārvaldei” tiesvedībā atrodas 102 lietas, bet parāda piedziņas uzņēmuma Lindorff lietvedībā nodotas 165 lietas un Kredītinformācijas biroja datubāzē ievietotas 45 lietas par parādniekiem.

SIA “Jēkabpils ūdens” sadarbojas ar trim parādu piedziņas firmām. SIA “Paus Konsults” nodoti 15 saraksti ar 693 parādniekiem un augustā no tiem izdevies atgūt 2 tūkstoši 524 eiro, UAB “Gelvora” nodoti astoņi saraksti ar 268 parādniekiem un no tiem augustā piedzīti 249 eiro, firmai “Lindorff” nodoti trīs saraksti ar 123 parādniekiem, augustā piedzīti 125 eiro. Patlaban SIA “Jēkabapils ūdens” gatavo vēl 16 sarakstus SIA “Paus Konsults” parādu piedziņai.

Jēkabpils pilsētas pašvaldības Tautsaimniecības un attīstības jautājumu komitejas sēdē domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs interesējās vai parādnieku vidū ir dzīvojamo māju apsaimniekošanas biedrības. Aleksandrs Karpenko norādīja, ka lielākais parādnieks ir biedrība “Nameja Nami”. Uzņēmums esot tiesā uzvarējis un lieta vairs nav pārsūydzama, līdz ar to biedrībai ir jāsamaksā rēķins par saņemto siltumu. Leonīds Salcevičs siltumtīklu vadītājam deva norādi nepieslēgt apkurei abas deviņstāvu ēkas līdz biedrība nebūs samaksājusi parādu. Aleksandrs Karpenko sacīja, ka arī pagājušajā gadā parādu dēļ apkures pieslēgumu kavējuši līdz biedrības vadība patvarīgi pieslēgusi ēkas siltumam. Leonīds Salcevičs uzdeva Aleksandram Karpenko sekot līdzi, lai šādi patvarīgi pieslēgumi siltuma padevei nenotiktu un siltumenerģiju biedrības “Nameja nami” mājām nepieslēgt līdz parāds nav samaksāts. Tāpat tika rosināts, nepieslēgt apkuri arī citām ēkām, kuru īpašniekiem vai iemītniekiem ir lieli parādi par siltumenerģiju, līdz tie nav nomaksāti.

Saistīta ziņa: Vai ir pareizi daudzdzīvokļu mājas, kuru iemītniekiem ir lieli parādi par apkuri, nepieslēgt siltumenerģijas padevei?

Komentāri (0-1/1)

  • Izdzīvotāja
    02.07.2018 18:33
    Un ko darīt Nameja Nama iemītnieki ,kuri maksā rēķinus un kuriem ir mazi bērni mājās?!!!

Atstājiet komentāru