2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

ATD uz pusgadu slēgs līgumu ar SIA "Jēkabpils autobusu parks"

ATD uz pusgadu slēgs līgumu ar SIA "Jēkabpils autobusu parks"

Sabiedriskā transporta padome uzdevusi Autotransporta direkcijai (ATD) uz pusgadu slēgt līgumus par pasažieru pārvadājumiem ar autobusiem reģionālajos vietējos maršrutos Kurzemes un Latgales plānošanas reģionā, tajā skaitā arī ar SIA "Jēkabpils autobusu parks", par kuriem izsludinātajos iepirkumos iesniegtas vairākas sūdzības, liecina ATD mājaslapā pieejamā informācija.

 

Sabiedriskā transporta padomes sēdē šomēnes ATD Juridiskās daļas vadītāja Vizma Ļeonova norādīja, ka, ņemot vērā pagarināto pieteikšanās termiņu dalībai minētajos iepirkumos, nebūs iespējams objektīvi noteikt uzvarētāju un sākt sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu no 2016.gada 1.janvāra, lai nodrošinātu sabiedriskā transporta pakalpojumu nepārtrauktību un izvērtējot esošo situāciju, juridisko bāzi, ir nolemts piedāvāt sabiedriskā transporta pakalpojumus sniegt esošajiem pārvadātājiem, izņemot uzņēmumu "Dekom", kura izpildītos maršrutus pārņems "Rēzeknes autobusu parks" un "Astašova", kura izpildīto maršrutu pārņems "Daugavpils autobusu parks".

 

Tādējādi Sabiedriskā transporta padome lēmusi nolūkā nodrošināt sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas nepārtrauktību tajos Latgales plānošanas reģiona un Kurzemes plānošanas reģiona maršrutos, kuros spēkā esošo līgumu termiņš beidzas 2015.gada 31.decembrī uzdot ATD slēgt sabiedriskā transporta pakalpojumu pasūtījuma līgumus. Tostarp Kurzemes plānošanas reģionā līgumus uzdots slēgt ar "Liepājas autobusu parku" iepirkuma lotēs Aizpute un Priekule, ar "Sabiedrisko autobusu" lotēs Ventspils, Saldus un Kuldīga.

 

Savukārt Latgales plānošanas reģionā līgumus iepirkumā plānots slēgt ar "Daugavpils autobusu parku" lotēs Krāslava un Daugavpils, ar "Robežnieki AP" lotē Krāslava, ar "Jēkabpils autobusu parks" lotē Jēkabpils, "Rēzeknes autobusu parku" lotē Rēzekne, individuālo komersantu Alfrīdu Greiškānu lotē Rēzekne, individuālo komersantu Juri Springu lotē Rēzekne un individuālajiem komersantiem Jānis Vaišļu un Aivaru Ružu arī lotē Rēzekne.

 

Līgumu termiņš paredzēts no 2016.gada 1.janvāra līdz 30. jūnijam.

 

Jau ziņots, ka ATD izsludinātajos iepirkumos par pasažieru pārvadājumiem ar autobusiem reģionālajos vietējos maršrutos Kurzemes un Latgales plānošanas reģionā atkārtoti pagarināti pieteikšanās termiņi un tagad pieteikumus dalībai tajos var iesniegt līdz 18.janvārim.

 

Sūdzības minētajos iepirkumos iesniedzis pasažieru pārvadātājs "Sabiedriskais autobuss" un Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) tās plāno izskatīt līdz 5.janvārim.

 

Savukārt iepriekš sūdzības par pasažieru pārvadājumiem Latgales plānošanas reģionā iesnieguši pasažieru pārvadātāji "Jēkabpils autobusu parks", "Rēzeknes autobusu parks", "Dautrans" un "Daugavpils autobusu parks". IUB šīs sūdzības skatīja 14.decembrī, bet lēmums vēl nav pieņemts.

 

Tāpat ziņots, ka ATD 21.oktobrī izsludināja iepirkumus par sabiedriskā transporta pakalpojumu – pasažieru pārvadājumu ar autobusiem – nodrošināšanu 243 reģionālajos vietējos maršrutos Kurzemes un Latgales plānošanas reģionā.

 

Minētie 243 maršruti iekļauti deviņās lotēs – Ventspils, Kuldīga, Saldus, Aizpute, Priekule, Daugavpils, Rēzekne, Krāslava un Preiļi. Plānots, ka konkursa uzvarētāji pasažieru pārvadājumus minētajos maršrutos sāks no 2016.gada 1.jūlija.

 

ATD ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā un autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā. Direkcijas darbības galvenais mērķis ir sekmēt pārvadājumu attīstību un pārvadātāju konkurētspējas palielināšanos, kā arī nodrošināt valsts pārvaldes funkciju administrēšanu autopārvadājumu jomā valstī.

 

Materiāls  tapis sadarbībā ar BNS

Atstājiet komentāru