2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Jēkabpilī plāno atvērt totalizatora un derību likmju pieņemšanas vietu

Jēkabpilī plāno atvērt totalizatora un derību likmju pieņemšanas vietu

Jēkabpils pilsētas pašvaldības Attīstības un tautsaimniecības sēdē tika izskatīts SIA „JOKER LDT” iesniegums par atļaujas izsniegšanu sporta totalizatora un derību likmju pieņemšanas vietas atvēršanai spēļu zālē „Joker”.

 

Uzņēmuma pārstāvjis skaidroja, ka tā būs sporta totalizatoru vai derību likmju pieņemšanas vieta. Tai līdzīgas jau esot atvērtas vairākās Latvijas pilsētās. Likmju pieņemšanai spēļu zālē pie letes tikšot izveidota vieta šim nolūkam un novietots dators.

 

Jēkabpils domes galvenā juriste Aļona Dumbrovska skaidroja, ka no likuma puses iebildumu neesot, uzņēmējs ir uzrādījis visus nepieciešamos dokumentus.

 

Komitejas vadītājs Kaspars Skruzmans, norādot, ka nav pamata likt šķēršļus uzņēmējam, aicināja lēmuma projektu virzīt uz domes sēdi.

 

Internetā pieejamā informācija liecina, ka daudzviet pašvaldības ir atļāvušas izveidot šādas vietas, bet ir arī saņemti atteikumi, piemēram, Ogrē vai arī tikusi rīkota iedzīvotāju aptauja, piemēram, Ludzā, lai noskaidrotu, vai azartspēļu organizēšana konkrētajā vietā nerada būtisku valsts un attiecīgās administratīvās teritorijas iedzīvotāju interešu aizskārumu.

 

Par to vai Jēkabpilī tiks atvērta totalizatora un derību likmju pieņemšanas vieta būs jālemj pilsētas domes deputātiem.

Atstājiet komentāru