2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils autobusu parks peļņu iegulda attīstībā

Jēkabpils autobusu parks peļņu iegulda attīstībā

Pasažieru pārvadātājs "Jēkabpils autobusu parks" pērn strādāja ar 2,161 miljona eiro apgrozījumu, kas ir 8,1% mazāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma peļņa saruka 4,7 reizes - līdz 10,9 tūkstošiem eiro, liecina "Lursoft" datubāzē publicētais kompānijas finanšu gada pārskats.

 

“Attīstam uzņēmumu un līdzekļus ieguldam jaunu autobusu iegādē, tāpēc arī pērn peļņa ir mazāka. Savukārt apgrozījums samazinājies, jo esam optimizējuši savu darbu un pie tās pašas kilometrāžas degvielas patēriņš ir mazāks. Patlaban izstrādājam stratēģiju dalībai konkursos par pasažieru pārvadājumiem. Uzskatu, ka uzņēmums ir jāattīsta, tāpēc arī ieguldam tā izaugsmē,” saka SIA “Jēkabpils autobusu parks” direktors Jānis Ščerbickis.

 

Viņš piebilst, ka ekonomiskā situācija uzņēmumā ir laba un pagājušā gada rādītāju kritums tā izaugsmi neietekmē. Jānis Ščerbickis arī norāda, ka pērn uzņēmuma pakalpojumus dienā izmantojuši 8457 pasažieru, tai skaitā bez maksas pārvadāti 1352 pasažieri, savukārt pasažieru plūsma samazinājusies par 8,9%.

 

Savukārt uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka 2014.gadā vietējās nozīmes reģionālie maršruti organizēti pa plānošanas reģioniem. "Atbilstoši plānošanas reģionu rīcībā esošai informācijai, vidējais prognozētais ar sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu saistīto zaudējumu kompensācijas apmērs tiks samazināts, tādēļ jānodrošina neatliekami un efektīvi risinājumi zaudējumu samazināšanai, gan optimizējot maršrutu tīklu, gan samazinot izdevumus sabiedrībā," atzīmē kompānija.

 

Tāpat arī vadības ziņojumā sacīts, ka 2015.gadā kompānijai jāturpina ritošā sastāva atjaunošanu un modernizāciju, jāiegādājas vidējas ietilpības jauni vai mazlietoti autobusi, kā arī jāveic projektēšanas darbi kanalizācijas ūdeņu attīrīšanai un iespēju gadījumā jāveic celtniecības darbi.

 

Tāpat šogad plānots darbnīcās veikt grīdas seguma atjaunošanu un autobusu mazgāšanas iekārtu pārbūvi – modernizāciju.

 

2013.gadā "Jēkabpils autobusu parks" strādāja ar 2,351 miljona eiro apgrozījumu un 51,5 tūkstošu eiro peļņu.

 

Uzņēmums nodrošina pasažieru pārvadājumus regulāros maršrutos Zemgales plānošanas reģionā un Latgales plānošanas reģionā, Jēkabpils pilsētā, kā arī tālsatiksmes maršrutos uz citām pilsētām.

 

Uzņēmuma "Jēkabpils autobusu parka" īpašnieki ir Jēkabpils pilsētas dome (51%), Jēkabpils novada dome (12%), Krustpils novada dome (13%), Salas novada dome (9%), Viesītes novada dome (9%) un Aknīstes novada dome (6%). Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1,1 miljons latu (1,565 miljoni eiro).

Atstājiet komentāru