2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpilī apkures sezona noslēgusies ar  2,1 miljonu eiro parādu

Jēkabpilī apkures sezona noslēgusies ar 2,1 miljonu eiro parādu

Jēkabpilī SIA “JK namu pārvalde” un SIA “Pils rajona namu pārvalde” apsaimniekotajās daudzdzīvokļu mājās apkures sezona ir noslēgusies.

 

SIA “Pils rajona namu pārvalde” daudzdzīvokļu mājās apkures sezona noslēdzās 25.aprīlī, savukārt SIA “Jēkabpils siltums” pēdējās mājas no siltumenerģijas padeves atvienoja otrdien, 28.aprīlī. Joprojām siltumu saņem pilsētas skolas un bērnudārzi.

 

“Jā, apkures sezona Jēkabpilī ir beigusies, turpinām ražot siltumenerģiju karstā ūdens piegādei mājām, kuras ir izvēlējušās saņemt šo pakalpojumu un šobrīd katlumājas strādā ar minimālu jaudu. Mācību un pirmskolas iestādēs apkures sezona turpinās. Savukārt parādu apjoms nav būtiski samazinājies, tie ir nedaudz vairāk kā divi miljoni eiro. Ļoti ceru, ka vasarā parādu apjoms samazināsies, vismaz tā ir bijis iepriekš. Cik lielā mērā? To atsakos prognozēt, jo manas prognozes nepiepildās, protams, gribās lai parāds samazinās būtiski,” saka Aleksandrs Karpenko.

 

Viņš norāda, ka parādu sarukšana atkarīga no cilvēku maksātspējas. Aleksandrs Karpenko aicina, cilvēkus, kas nav norēķinājušies ar siltumtūikliem nākt uz uzņēmumu un slēgt vienošanos par parādu nomaksu. Tāpat arī var vienoties, ka netiek aprēķināti parāda kavējuma procenti. Aleksandrs Karpenko arī aicināja cilvēkus nenonākt līdz galējam risinājumam – parādu piedziņai caur tiesu.

 

Klienti SIA “Jēkabpils siltums” līdz 1.aprīlim bija parādā 2 190 748,85 eiro. Kā parāda summa mainījusies šobrīd, to rādīs dati par maksājumiem aprīlī.

 

Pagājušajā mēnesī SIA “Jēkabpils siltums” veicis 35 pārrunas ar parādniekiem, panāktas trīs vienošanās un izrakstīti 28 brīdinājumi. Savukārt tiesā iesniegtas četras lietas un vēl tikpat tiek gatavotas iesniegšanai. Savukārt par parāda piedziņu pieņemts viens lēmums.

 

SIA “Pils rajona namu pārvalde” priekšnieks Mihails Aleksejevs sacīja, ka patlaban uzņēmums apkopo klientu maksājumus, noslēdzoties apkures sezonai un, cik liela ir parāda summa būs zināms maija sākumā.

 

Atstājiet komentāru