2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Lielajām pilsētām jāvienojas par prioritārajiem projektiem ES fondu finansējuma saņemšanai

Lielajām pilsētām jāvienojas par prioritārajiem projektiem ES fondu finansējuma saņemšanai

Latvijas lielo pilsētu asociācijai (LLPA) nedēļas laikā jāvienojas par prioritārajiem projektiem, kurus pieteikt integrēto teritoriālo investīciju finansējumam Eiropas Savienības (ES) fondu 2014.–2020.gada plānošanas periodā, informē LLPA priekšsēdētājs Māris Kučinskis.

 

Viņš norādīja, ka uzņēmējdarbības atbalstā, siltināšanā un degradēto teritoriju revitalizācijā ir projektu skaita pārsniegums, tamdēļ visus iecerētos projektus 2014.–2020.gada plānošanas periodā īstenot nav iespējams, un Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrija uzdevusi izvērtēt prioritātors projektus."Mums ir jānooierientējas, kuri projekti ir 2018.gadam gadam īstenojami un kuri gaidīs līdzekļu pārdali," sacīja Kučinskis.

 

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka nepastāv risks, ka kāds projekts varētu palikt neīstenots.

 

LLPA ir dibināta 2001.gada augustā, lai īstenotu republikas pilsētu pašvaldību interešu aizstāvību un nodrošinātu interešu un tiesību pārstāvniecību gan valstī, gan ārpus tās robežām, kā arī veicinātu to savstarpējo sadarbību un attīstību. Asociācijas biedri ir deviņas lielākās Latvijas pilsētas – Daugavpils, Jelgava, Jēkabpils, Jūrmala, Liepāja, Rēzekne, Rīga, Valmiera un Ventspils.

 

Materiāls tapis sadarbībā ar BNS

Attēlā: Latvijas lielo pilsētu mēri.

Atstājiet komentāru