2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpilieši piedalīsies kasieru čempionātā

Jēkabpilieši piedalīsies kasieru čempionātā

Šodien SIA "Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums" (RTRIT) telpās notiks Latvijas ceturtais atklātais kasieru čempionāts, informē Latvijas Tirgotāju asociācijā (LTA).


Čempionāts tiek rīkots ar mērķi paaugstināt kasieru kvalifikāciju, sekmēt pircēju apkalpošanas kultūru un celt tirdzniecības darbinieka prestižu, kā arī popularizēt labākos tirdzniecības uzņēmumus.


To organizē LTA sadarbībā ar RTRIT, un tajā šogad piedalīsies 26 dalībnieki, to skaitā no tirdzniecības tīkliem "Aibe", "Elvi" un "Top!".


Kasieru čempionātā piedalīsies arī topošie komercdarbinieki no sešām mācību iestādēm – tajā skaitā arī no Jēkabpils un Preiļiem.


Veicamie uzdevumi - pirkuma reģistrācija (preču apstrādes ātrums un kvalitāte, strādājot ar kases sistēmu), kontakts ar pircēju (dialogs, tostarp par neikdienišķām, kuriozām, konflikta situācijām kasieru darbā), naudas skaitīšana, tās apstrādes ātrums un precizitāte, kas varētu būt viena no skatītājiem interesantākajām disciplīnām, un likumdošanas pārzināšana (tests likumdošanā par patērētāju tiesībām, preču kustību un darba attiecībām/darba drošību).


Latvijas pirmais atklātais čempionāts notika 2008.gadā, tajā pirmo vietu individuālajā vērtējumā ieguva "Narvesen Baltija" darbiniece Inese Zommere, šo vietu noturot arī otrā čempionāta laikā, savukārt trešajā kasieru čempionātā uzvaru guva cita "Narvesen Baltija" darbiniece Ruta Levāne.

Atstājiet komentāru