2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils – valsts pastāvēšanas laikmeta griežos: 1. raidījuma tēma - Jēkabpils pirmsākumi; vecticībnieki (AUDIO)

Jēkabpils – valsts pastāvēšanas laikmeta griežos: 1. raidījuma tēma - Jēkabpils pirmsākumi; vecticībnieki (AUDIO)

Šis ir jauns, Jēkabpils pilsētas pašvaldības atbalstīts radio raidījums ar mērķi - informēt iedzīvotājus par Jēkabpils pilsētas attīstību, vēsturi, pilsētas veikumu valsts pastāvēšanas 100 gados. Šogad ir īpašs gads – Latvijas simtgades gads, kad mūsu valsts dzimšanas diena tiek atzīmēta ar visdaždākajiem pasākumiem, šim svarīgajam notikumam ir veltīts arī raidījums – “Jēkabpils – valsts pastāvēšanas laikmeta griežos”. Kopumā izskanēs 21 raidījums un katrā no tiem runāsim par kādu no Jēkabpils dzīves jomām, notikumiem, par to kāda bijusi Jēkabpils simtgade. Lūk, dažas no tēmām, kas tiks aplūkotas mūsu raidījumos – vecticībnieku loma Jēkabpils vēsturē, mūsu pilsētas ugunsdzēsēju vēsture, zemes reforma 1924.gadā, pilsētas pieminekļi, aizsargu pulks, deportācijas, Krustpils pilsētas pašvaldība, dziesmu svētki un amatierkolktīvi Jēkabpilī, pilsētas arhitektūra, saimnieciskā dzīve, plosti, Tautas fronte, pilsētas parki, ievērojamas personības un vēl daudzas citas aizraujošas tēmas.

Pirmā raidījuma tēma : Vecticībnieki Jēkabpilī, Jēkabpils pirmsākumi. Par tiem stāsta Jēkabpils vēstures muzeja, Krustpils pils mākslas eksperte un arhitekte Dace Lukšēvica.

{source}
<!-- You can place html anywhere within the source tags -->

<iframe src="https://audiomack.com/embed/song/ir-latgale-msu/going-home-sfx" scrolling="no" width="100%" height="252" scrollbars="no" frameborder="0"></iframe>
    

{/source}

 

Atstājiet komentāru