2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Siltāks kļūs no trešdienas; Lieldienās vietām būs plus 20 grādi

Siltāks kļūs no trešdienas; Lieldienās vietām būs plus 20 grādi

Šonedēļ laiks Latvijā kļūs ievērojami siltāks, liecina prognozes.
Otrdiena vēl paies bez būtiskām izmaiņām – naktī temperatūra tuvu nullei, dienā 4...10 grādi, vietām nelieli nokrišņi, kas pārsvarā būs lietus, naktī dažviet iespējams arī slapjš sniegs.

Trešdien kļūs siltāks, nokrišņi nav gaidāmi, spīdēs saule, pastiprināsies dienvidaustrumu vējš. Minimālā gaisa temperatūra naktī -1...3 grādi, maksimālā dienā 10...15 grādi, mazliet vēsāks Rīgas līča piekrastē Kurzemē.

Ceturtdien temperatūra kāps vēl par dažiem grādiem, sasniedzot 12...17 grādus. Saglabājoties dienvidaustrumu vējam, siltākais laiks gaidāms Kurzemes rietumu piekrastē, īpaši Liepājas, Pāvilostas pusē, bet Rīgas līča piekrastē Kurzemē būs vēsāks – zem 10 grādiem.

Piektdien debesis kļūs mākoņainākas, daudzviet līs, kļūs vēsāks – maksimālā gaisa temperatūra 8...13 grādi. Vējam iegriežoties no dienvidrietumiem, Kurzemes rietumu krastā būs vēl vēsāks.

Sestdien un svētdien, Pirmajās Lieldienās, atgriezīsies saulains laiks, temperatūra kāps uz augšu, svētdien vietām Zemgales austrumos, Vidzemē un Latgalē sasniedzot 20 grādus, bet ievērojami vēsāks būs Kurzemes rietumu krastā, kā arī Rīgas līča piekrastē Vidzemē, kur iespējama arī migla un temperatūra var nesasniegt pat 10 grādu atzīmi.

Šāds siltums Latvijā gan nebūs uz palikšanu, aprīlī sekos arī krietni vēsākas dienas, dažās naktīs atgriezīsies sals, nav izslēgta arī snigšana.

Foto: Preili.
I. Anina

Atstājiet komentāru