2024.gada 1. maijs

Ziedonis

"Sadales tīkls" uz laiku atslēdzis elektroapgādi 46 klientiem plūdu skartajās teritorijās Jēkabpils novadā

"Sadales tīkls" uz laiku atslēdzis elektroapgādi 46 klientiem plūdu skartajās teritorijās Jēkabpils novadā

AS "Sadales tīkls" uz laiku atslēdzis elektroapgādi 46 uzņēmuma klientiem plūdu skartajās teritorijās Jēkabpils novada Salas un Krustpils pagastos, informē "Sadales tīkla" pārstāvji.

Tāpat atslēgta elektroapgāde astoņiem klientiem Olaines novadā.

Uzņēmumā norāda, ka atbildīgie darbinieki seko līdzi situācijai un strādā pastiprinātā darba režīmā, visu diennakti kontrolējot situāciju un izvērtējot elektroapgādes atslēgšanas nepieciešamību plūdu skartajās teritorijās, kā arī elektrības atjaunošanas iespējas vietās, kur ūdens līmenis ir krities.

"Sadales tīkls" iespēju robežās nodrošina elektroenerģijas piegādi klientiem plūdu skartajās teritorijās, tostarp izmantojot arī ģeneratorus, tos nogādājot ar traktortehniku.

"Jāņem vērā, ka ģeneratorus var izmantot tikai situācijās, ja pati ēka vēl nav plūdu skarta. Gadījumos, ja mājoklī jau ir ieplūdis ūdens vai ūdens līmenis strauji ceļas, tad drošības apsvērumu dēļ obligāti ir jāatslēdz elektrības padeve," norāda uzņēmumā.

Šobrīd sarežģīta situācija sadales infrastruktūrā ir izveidojusies pie kraujas malā esoša elektrības balsta Salas pagastā. Lai pēc iespējas mazāk klientiem tiktu pārtraukta elektrības padeve, "Sadales tīkls" preventīvi veicis pārslēgumus sistēmā gadījumā, ja situācija pasliktinātos.

"Sadales tīkls" atgādina - ja aculiecinieki pamana applūdušas transformatoru apakšstacijas, sadalnes, izskalotus balstus vai to konstrukcijas, kabeļus - nedrīkst tuvoties šai teritorijai, bet par bīstamo situāciju uzreiz jāziņo operatīvajiem dienestiem, zvanot uz 112, vai "Sadales tīklam" uz diennakts bojājumu pieteikšanas tālruni 8404.

Mazāk bīstamās situācijās bojājumus elektrotīklā var pieteikt "Sadales tīkla" mājaslapā "sadalestikls.lv" - sadaļā "Pieteikt bojājumu".

"Sadales tīkls" ir valstij piederošajā "Latvenergo" koncernā ietilpstošs elektrotīkla uzturētājs un attīstītājs Latvijā. Kompānija nodrošina sadales elektrotīklu ekspluatāciju, atjaunošanu un plānveida attīstību, elektroenerģijas izlietošanas uzraudzību, zudumu samazināšanas pasākumus un elektroenerģijas uzskaiti, kā arī veic jaunu pieslēgumu izveidi.

Foto: Sadales tīkls

Atstājiet komentāru