2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Dabas zīmju vērotājs aicina šodien vērot laikapstākļus, lai prognozētu, kāda būs vasara

Dabas zīmju vērotājs aicina šodien vērot laikapstākļus, lai prognozētu, kāda būs vasara

Dabas zīmju vērotājs Vilis Bukšs atklājis, ka laiks 28. janvārī daudz atklāj par gaidāmo vasaru.

Kā norāda V. Bukšs, ja šajā dienā ir skaidrs laiks, tad vasara būs karsta un sausa. Taču, ja vējains - vasara būs auksta.

Savukārt, ja šodien snieg vai līst, tad arī vasara būs lietaina. Jauka vasara būšot tad, ja diena apmākusies, klusa un mierīga, stāsta V. Bukšs. Ja 28.janvārī ir zvaigžņota nakts, tad būs labi lini, bet, ja zvaigznes mirgo - būs sals. Savukārt, ja naktī debess jums blāvs, tad sals mazināsies.

Ja dienas gaitā ziemeļos parādās mākoņi, tad aukstums neatkāpsies, atklāj dabas zīmju vērotājs. Ja dienā sniega vētra, tad vakarā būs stiprs sals.

Ja šī diena ir vējaina, tad būs nokrišņiem bagāts gads.

29. janvāris. Ja sals - vasarā daudz karstu dienu.

30. janvāris. Teņa (17. janvāris) diena pēc Jūlija kalendāra. Ja šajā dienā atkusnis, tad tas tikai uz vienu dienu, pēc tam atkal sals.

31. janvāris. Tekla. Ja dienas vidū starp mākoņiem parādās saule - būs agrs pavasaris. Ja snieg un putina - būs garš pavasaris. Ja saule noriet ar skaidrām debesīm - sals turpināsies. Ja vārnas lido baros - būs sals. Ja mēness dārzā - būs sniegputeņi.

1. februāris. Ja diena saulaina un no jumtiem lāstekas pil, tad agrs pavasaris. Ja snieg un putina, tad snigs un putinās arī marta pirmajā pusē.

2. februāris. Sveču diena jeb Ziemas Māra. Ja dienas vidū saule - agrs pavasaris, bet vasara lietaina. Ja diena vējaina - nokrišņiem bagāts gads. Ja sniegputenis, tad snigs un putinās līdz Dārtai (6. februāris).

Atstājiet komentāru