2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Sinoptiķi: Novembra pirmā puse būs silta un mitra

Sinoptiķi: Novembra pirmā puse būs silta un mitra

Novembra pirmajā pusē laiks Latvijā būs lielākoties mitrs un silts, liecina prognozes.

Otrdienas gaitā mākoņu kļūs vairāk, bet no trešdienas laiks būs pārsvarā apmācies. Trešdienas naktī visā Latvijā arī gaidāms neliels lietus un turpmākajā nedēļas daļā ik dienas kaut daļā Latvijas līs.

Gaisa temperatūra naktīs būs 3...8 grādu robežās, dažas naktīs, debesīm skaidrojoties, vietām līdz 0...2 grādiem, bet dienās gaiss iesils līdz 6...11 grādiem.

Vēji visu nedēļu būs lēni līdz mēreni, lielākoties no dienvidiem, dienvidaustrumiem, brīvdienās – no  rietumiem, dienvidrietumiem.

Piektdien, 5. novembrī, Ziemeļu puslodē sāksies solārā ziema jeb gada ceturksnis arī īsākajām dienām.

Ilgtermiņa prognozes rāda, ka līdzīgi laikapstākļi, visticamāk, saglabāsies vismaz līdz mēneša vidum. Iespējamība, ka uznāks krietni aukstāka laika periods ar salu un sniegu, ir niecīga.

Arī meteorologs Jānis Trallis mikroblogošanas vietnē Twitter dalījies ar Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra pirmajām prognozēm novembrī. Kā norāda Trallis, prognozes tuvākajām nedēļām rādot, ka pēc siltuma šajā nedēļā temperatūra atgriezīsies tuvāk normai. Novembra beigās, iespējams, temperatūra var noslīdet zem normas.

Savukārt Latvijas Televīzijas Laika ziņu redaktors Toms Bricis prognozē, ka novembra sākumā saglabāsies silts laiks. Dienās temperatūra būšot aptuveni +10 grādi. Bricis atzīmē, ka būtisks datums ir 5. novembris, kad Latvijā un visā ziemeļu puslodē sākas solārā ziema jeb tumšākais gada periods. Viņš piebilst, ka vēlāk - novembra beigās, decembra sākumā, būs gaidāma meteoroloģiskā ziema, kad temperatūra noslīdēs zem nulles.

Foto: jekabpils.lv

Atstājiet komentāru