2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Šonedēļ gandrīz katru dienu Latvijā būs lietus un negaisa mākoņi

Šonedēļ gandrīz katru dienu Latvijā būs lietus un negaisa mākoņi

Šonedēļ gandrīz katru dienu Latvijā būs lietus un negaisa mākoņi, gaisa temperatūra saglabāsies līdzšinējā līmenī, prognozē sinoptiķi.

Vietām gaidāmas intensīvas lietusgāzes un pērkona negaiss, lokāli arī krusa un lielas vēja brāzmas. Palaikam spīdēs saule, lietus galvenokārt būs īslaicīgs.

Pārsvarā pūtīs lēni vēji, kas nakts un rīta stundās ļaus veidoties miglai. Gaisa temperatūra naktīs pazemināsies līdz +10..+18 grādiem un dienas laikā sasniegs +18..+26 grādus.

Plašākas lietus zonas Latviju šķērsos trešdien un ceturtdien, bet piektdiena lielākajā valsts daļā paies bez nokrišņiem, lietus būs pavisam lokāls.

Valdošie būs lēni līdz mēreni dienvidu un rietumu vēji. Izteikti lēnāks vējš būs naktīs un no rītiem, tāpēc daudzviet veidosies arī migla.

Pašreizējās ilgtermiņa prognozes rāda, ka arī mēneša otrajā pusē mūsu reģionā valdīs Atlantijas cikloni, tāpēc laiks būs nepastāvīgs un saulainākas dienas bieži nomainīs lietainākas, bet ilgstoši sauss vai vēss un lietains gan nav gaidāms.

Augusta vidējā gaisa temperatūra būs tuvu klimatiskajai normai, līdz ar to kalendārās vasaras visu trīs mēnešu temperatūra būs sasniegusi rekordu – 2021. gada vasara kļūs par karstāko novērojumu vēsturē, jo jūnijs un jūlijs bija rekordkarsti.

Līdz šim karstākā vasara Latvijā bijusi 2010. gadā, kad jūnija–augusta vidējā temperatūra bija 18,4 grādi. Šīs vasaras vidējā temperatūra līdz šim ir 19,8 grādi.

Atstājiet komentāru