2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Šonedēļ vēl reizi Latviju šķērsos plaša lietus zona; brīvdienās kļūs sutīgs

Šonedēļ vēl reizi Latviju šķērsos plaša lietus zona; brīvdienās kļūs sutīgs

Šonedēļ laiks lielākoties būs saulains, vienīgi piektdien daļu Latvijas atkal skars plaša lietus zona, liecina prognozes.

No otrdienas līdz ceturtdienai līs maz un tikai vietām, pārsvarā īslaicīgas lietusgāzes ar pērkona negaisu, tomēr dominēs sauss laiks. Dienas būs mēreni siltas ar maksimālo temperatūru +19..+25 grādi, naktis gan dzestras, īpaši uz otrdienu un trešdienu, kad lielākajā valsts daļā tā būs tikai ap +10 grādiem, bet trešdienas saulēktā vietām pat līdz +6..+7 grādiem. Piekrastē gan naktis būs izteikti siltākas - +14..+17 grādi.

Piektdien Latviju no dienvidiem sasniegs ciklons, kas Kurzemē un Zemgalē var izraisīt ilgstošu lietu, debesis apmākušās būs visā valstī, tādēļ atkal kļūs vēsāks - pēcpusdienā tikai +16..+21 grāds.

Brīvdienās dienvidu, dienvidaustrumu vējiem pie mums ieplūdīs siltāks gaiss. Lai arī vietām lietus un negaiss iespējams, bieži spīdēs saule un gaisa temperatūra paaugstināsies, sestdien sasniedzot +21..+26 grādus, bet svētdien valsts austrumos līdz gandrīz +30 grādiem.

Foto: jekabpils.lv

Atstājiet komentāru