2024.gada 19. marts

Jāzeps

Sinoptiķi izsaka pirmās prognozes par laiku augustā

Sinoptiķi izsaka pirmās prognozes par laiku augustā

Šonedēļ Latvijā laiks kļūs saulaināks un siltāks, taču liels karstums šomēnes netiek prognozēts, liecina "Global Forecast System" informācija.



Mēneša vidū un otrajā pusē maksimālā gaisa temperatūra pārsvarā gaidāma +17..+25 grādu robežās, nākamās nedēļas gaitā tā var sasniegt +27 grādus. Naktīs termometra stabiņš caurmērā noslīdēs līdz +7..+14 grādiem, siltākajās naktīs vietām piekrastē nekļūs vēsāks par +17 grādiem.

Reizēm īslaicīgi līs un dārdēs pērkons, iespējams arī kāds ciklons ar plašiem un stipriem nokrišņiem, tomēr kopējais lietus daudzums, visticamāk, būs mazāks par normu.

Saules ultravioletais starojums saglabāsies augsts, tādēļ dienas vidū joprojām jāievēro piesardzība, uzturoties saulē.

Jūlija vidējā gaisa temperatūra gaidāma zem normas. Patlaban prognozes neliecina, ka augusts varētu sagādāt pārsteigumus ar lielām temperatūras vai nokrišņu daudzuma novirzēm.

Jau ziņots, ka jūnijs ar vidējo gaisa temperatūru 3,3 grādi virs normas kļuva pa otro siltāko Latvijas meteoroloģisko novērojumu vēsturē, atpaliekot vien no pērnā gada jūnija. Pagājušajā mēnesī valstī kopumā tika pārspēti 46 karstuma rekordi.

Foto: jekabpils.lv

Atstājiet komentāru