2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils Radžu ūdenskrātuves galvenajā peldvietā 11.reizi pacelts Zilais karogs (FOTO)

Jēkabpilī, Radžu ūdenskrātuves galvenajā peldvietā piektdien, 29.maijā pacēla Zilo karogu un atklāja peldsezonu. Pasākums noritēja tradicionāli – vispirms tika teiktas uzrunas, tad Jēkabpils mērs Aivars Kraps pacēla karogu mastā.

Sarunā ar Radio1.lv Aivars Kraps sacīja, ka pilsētas Mežaparks gan viņam, gan daudziem jēkabpiliešiem ir viena no iemīļotakajām vietām, līdz ar to tā ir arī pašvaldības viena no prioritārākajām teritorijām, kura jāattīsta. Jēkabpils mērs norādīja, ka pagājušajā gadā veloceliņam gar Radžu ūdenskrātuvi uzklāts asfalts. Šogad paredzēts asfaltēt veloceliņa atlikušo posmu līdz Neretas ielai un izbūvēt automašīnu stāvlaukumu. Aivars Kraps piebilda, ka šogad, tāpat kā iepriekšējos gadus Radžu ūdenskrātuves galvenajai peldvietai pievestas smiltis. Tās pievestas arī otrai pašvaldības veidotajai pludmalei pie ūdenskrātuves no Brodu puses.

Jēkabpils mērs sacīja, ka jūnijā Radžu ūdenskrātuvē tiks izvietota strūklaka, kas iepriekš atradās Pils dīķī. To izvietos ūdenskrātuvē iepretim galvenajai peldvietai aiz peldēšanas zonas jeb bojām.

Šodien, paceļot Zilo karogu, Radžu ūdenskrātuvē atklāta peldēšanās sezona. Turpmāk pludmalē dežūrēs arī glābēji. Aivars Kraps sacīja, ka laikam kļūstot siltākam, apmēram jūnija vidū sestdienās uz Radžu ūdenskrātuvi kursēs arī bezmaksas sabiedriskais transports. Tikai šogad tā galapunkts pilsētā būs Pils rajons nevis tirdzniecības centrs Rīgas ielā. Par autobusa kursēšanas laiku un pieturvietām tiks publicēta sīkāka informācija.

Jau ziņots, ka “Zilais karogs” ir pasaulē populārākais un atzītākais tūrisma ekosertifikāts. Šogad"Zilais karogs" ir piešķirts vairāk kā 4600 peldvietām, jahtu ostām un tūrisma kuģu operatoriem 50 pasaules valstīs. Latvijā to piešķir Vides izglītības fonds, kas ir dibināts ar mērķi veicināt ilgtspējīgu attīstību ar vides izglītības palīdzību.

Foto: Jūlija Ferčuka

Atstājiet komentāru