2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpilī pagājušajā diennaktī nolijuši 13 milimetri nokrišņu, brīvdienas gaidāmas siltas

Jēkabpilī pagājušajā diennaktī nolijuši 13 milimetri nokrišņu, brīvdienas gaidāmas siltas

Latvijas dienvidaustrumu daļā šorīt mitējās diennakti ilgās lietavas, visstiprāk lijis Daugavpils, Krāslavas un Līvānu pusē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Nokrišņu daudzums šajā reģionā pārsniedzis 35-40 milimetrus jeb divas trešdaļas no visa mēneša normas. Jēkabpilī un Rēzeknē reģistrēti 13-14 milimetri nokrišņu. Lietus skāra teju visu Sēliju, lielāko daļu Latgales un arī dažus novadus Vidzemē.


Maija sākums Latvijā bijis pusgrādu vēsāks par normu, bet nākamnedēļ gaisa temperatūra noslīdēs vairākus grādus zem ilggadējā vidējā rādītāja un gaidāmas salnas, brīdina sinoptiķi.


Jau tuvākajā diennaktī, 7.maijā, īslaicīgi ieplūdīs aukstāks gaiss - termometra stabiņš nepakāpsies augstāk par +15 grādiem un naktī uz piektdienu gaisa temperatūra daudzviet pazemināsies līdz 0..-2 grādiem.

Nedēļas nogalē laiks kļūs dažus grādus siltāks. Svētdien, tuvojoties aukstajai atmosfēras frontei, daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss.

No pirmdienas gaisa temperatūra krasi pazemināsies, maksimālā temperatūra nākamajā darba nedēļā gaidāma +7..+14 grādu robežās, bet naktīs būs salnas. Dažbrīd līs, snigs un kritīs krusa, kā arī pūtīs brāzmains rietumu, ziemeļrietumu vējš.

Jau ziņots, ka arī maija trešajā nedēļā Latvijā vēl nav gaidāms vasarīgs siltums. Atbilstoši jaunākajām prognozēm mēneša vidējā gaisa temperatūra gaidāma vismaz grādu zemāka par normu.

Foto: jekabpils.lv

Atstājiet komentāru