2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Nedēļas nogale būs saulaina, bet ar aukstām naktīm

Nedēļas nogale būs saulaina, bet ar aukstām naktīm

Nedēļas nogalē laiks Latvijā būs pārsvarā saulains, taču kļūs aukstāks, liecina prognozes.

Mēnešiem ilgi dominējošos Atlantijas ciklonus beidzot nomainīs plašs un pastāvīgs anticiklons. Tā kā anticiklona centrs brīvdienās atradīsies virs Norvēģijas un Zviedrijas dienvidiem, pie mums valdošie būs ziemeļu vēji, kas ienesīs uz dažām dienām arktisku gaisu.

Mākoņi sāks izklīst jau cetutdien, kas būs saulaina un vēl silta, temperatūrai sasniedzot +4..+9 grādus, piektdien būs par 2-3 grādiem vēsāks, bet jūtama temperatūra pazemināšanās gaidāma brīvdienās.

Brīvdienu naktīs temperatūra pazemināsies līdz 0..-5 grādiem, vietām valsts austrumos līdz -7..-8 grādiem, bet dienās gaiss iesils līdz +1..+6 grādiem.

Sestdien ziemeļu vējš būs vairāk jūtams, daudzviet brāzmās ap 10 metriem sekundē, bet svētdien anticiklona centrālā daļā uzvirzīsies Baltijai, līdz ar to vējš būs lēns un mainīga virziena.

Sausaus un saulainais laiks, visticamāk, turpināsies līdz mēneša beigām, turklāt no nākamās nedēļas sākuma pakāpeniski kļūs siltāks, un pastāv liela iespējamība, ka marta beigās vietām pirmo reizi šajā gadā būs +15 grādi.

Atstājiet komentāru