2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpilī pārspēts 9.septembra karstuma rekords

Jēkabpilī pārspēts 9.septembra karstuma rekords

Pirmdienas pēcpusdienā, gaisa temperatūrai Bauskā sasniedzot +28,2 grādus, pārspēts 9. septembra nacionālais karstuma rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Iepriekšējais 9.septembra maksimālās gaisa temperatūras rekords Latvijā bija +27,2 grādi 1955.gadā Dobelē, šodien Dobelē gaiss iesila līdz +27,9 grādiem..

Šī datuma karstuma rekords labots ne tikai Bauskā un Dobelē, bet arī Jelgavā, Skrīveros, Jēkabpilī, Daugavpilī, Rēzeknē, Madonā, Gulbenē, Rūjienā un Ainažos, savukārt Priekuļos un Zvejniekciemā rekords atkārtots. Citviet Latvijā gaiss sasilis līdz +24..+27 grādiem, vienīgi vietām piekrastē vēsāks, piemēram, Kolkā, Mērsragā un Ainažos ap +19..+21 grādu. Jēkabpilī gaiss iesila līdz +27,8 grādiem.

Pirms gada šajā dienā gaisa temperatūra valstī sasniedza +26 grādus, un tā bija ceturtā diena pēc kārtas ar jauniem siltuma rekordiem.

Pērn vēl pat 21.septembrī valdīja karstums līdz +30 grādiem, un mēnesī kopumā tika pārspēti 69 siltuma rekordi, bet oktobrī - pat 100.

Tuvākajās dienās gaisa temperatūra Latvijā pakāpeniski pazemināsies, nedēļas nogalē laiks kļūs vēss, prognozē sinoptiķi.

Atstājiet komentāru