2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Sausums turpināsies arī nākamnedēļ

Sausums turpināsies arī nākamnedēļ

Tuvākajās dienās vietām Latvijās iespējams neliels lietus, bet valsts lielākajā daļā sausums turpināsies, liecina prognozes.

No ceturtdienas līdz sestdienai dažviet veidosies lielāki gubu mākoņi, kas atnesīs lokālas pērkona lietusgāzes, taču tās skars nelielu Latvijas daļu un sausumu būtiski nemazinās. Laiks šajās dienās būs vasarīgi silts, gaisa temperatūrai sasniedzot +19..+24 grādus, sestdien vietām pat +26 grādus, vēsāks būs Rīgas līča piekrastē Kurzemē. Arī naktis kļūs siltākas, salnu nebūs, temperatūra pārsvarā ap +6..+11 grādiem.

Šajās dienās valdošie būs brāzmaini dienvidaustrumu, austrumu vēji, bet sākot ar svētdienu tos nomainīs ziemeļaustrumu vējš, kas mūsu reģionā ienesīs jaunu sausu un mazliet vēsāku gaisa masu.

Svētdien un nākamās nedēļas sākumā temperatūra pazemināsies, naktīs valsts austrumos atkal būs tuvu nullei, bet dienās ap +15..+20 grādiem.

Ugunsbīstamība šādos laika apstākļos būs sevišķi augsta, turklāt bieži brāzmainā vēja dēļ uguns izplatīsies straujāk un ugnsgrēki būs grūtāk apvaldāmi. Pilsētniekiem jārēķinās ar putekļainu gaisu, tāpat cilvēkiem ar alerģiju pret zidpuekšņiem gaidāmi alerģijas saasinājumi, jo sausajā gaisā un vējā bērza putekšņu koncentrācija gaisā būs augsta.

Atstājiet komentāru