2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Šonedēļ būs vasarīgi silts laiks, nedēļas otrajā pusē biežāki negaisi

Šonedēļ būs vasarīgi silts laiks, nedēļas otrajā pusē biežāki negaisi

Šonedēļ Latvijā būs vasarīgi silts laiks, nedēļas otrajā pusē valsts austrumos arī brīžiem karsts un tad arī būs vairāk negaisu, liecina prognozes.


Vēl pirmdien valsts austrumos gaidāma svelme ap +30 grādiem un tur veidosies arī stipri pērkona negaisi, bet pārējā valstī jau būs kļuvis vēsāks.


Otrdien un trešdien lielākajā valsts daļā nokrišņu nebūs, vietām Kurzemē pastāv iespēja, ka veidosies pa kādam lietus mākonim, bet tie skars ļoti nelielu reģiona daļu.


Gaisa temperatūra otrdien un trešdien naktīs +10..+15 grādi, vietām, pārsvarā Vidzemē līdz +8 grādiem, bet dienās +19..+25 grādi.
Nedēļas otrajā pusē gaisa temperatūra paaugstināsies, dienās sasniedzot +23..+28 grādus, nedaudz vēsāks laiks saglabāsies jūras piekrastē - ap +18..+22 grādiem, naktīs +11..+17 grādi.


No ceturtdienas arvien biežāk veidosies pērkona negaisi, saskaņā ar pašreizējām prognozēm, tie vairāk skars Vidzemi un Latgali.


Brīvdienās, visticamāk, laika apstākļi būtiski nemainīsies - vasarīgi silts, vietām ar negaisiem, taču pastāv iespēja, ka svētdien Latvijā var ieplūst vēsāks gaiss.


Avots:lsm.lv

Atstājiet komentāru