2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Brīvdienās iestāsies ilgstošs vasarīgi silts laiks

Brīvdienās iestāsies ilgstošs vasarīgi silts laiks

Šajā nedēļas nogalē Latvijā iestāsies vasarīgi silts laiks, un tāds tas saglabāsies vismaz nedēļu, liecina prognozes.

Brīvdienās kļūs arvien siltāks. Pārsvarā būs saulains un sauss, bet atsevišķi lielāki gubu mākoņi sestdien vietām Zemgalē un Latgalē var atnest īsu lietu, nokrišņi pavisam nelieli. Gaisa temperatūra sestdienas agrā rītā +2..+7 grādi, dienā +16..+21 grāds, bet svētdien vēl mazliet augstāka temperatūra – naktī +4..+9 grādi, dienā līdz +18..+23 grādiem, vietām piekrastē vēsāks.

Nākamnedēļ gaisa temperatūra dienās pārsvarā būs ap un mazliet virs +20 grādiem, dažās dienās vietām sasniedzot +25 grādus. Laiks pārsvarā būs sauss un saulains, bet nelieli negaisa mākoņi var veidoties visas nedēļas garumā. Naktīs salnu nebūs.

Atpūtniekiem un arī tiem, kam dārza darbi, jāatgādina, ka ar sauli jokot nevajag, ultravioletais starojums ir gana intensīvs, lai ievērotu piesardzību – vai nu plāns apģērbs vai aizsargkrēms. Bet tiem, kas gaida vasarīgas peldes, šajās brīvdienās vēl iespēju maz – ūdens temperatūra upēs un ezeros lielākoties +12..+16 grādi, jūras un līča piekrastē +7..+12 grādi. Piemājas dīķos, protams, ir siltāks, bet nākamnedēļ iekšzemes ūdeņi sasils strauji, jūrā gan, kā ierasts, ūdens temperatūra paaugstināsies lēni.

Avots: lsm.lv

Komentāri (0-1/1)

  • Zane
    02.07.2018 18:32
    Nu tad beidzot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Atstājiet komentāru