2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

No trešdienas kļūs ievērojami siltāks

No trešdienas kļūs ievērojami siltāks

Vēl nedēļas pirmās divas dienas būs ar vēsu un mākoņainu laiku, brīžiem līs, valsts austrumos iespējams arī slapjš sniegs, bet, sākot ar trešdienu, kļūs krietni siltāks, liecina prognozes.

Otrdien no Ukrainas nākošs ciklons šķērsos Latviju, vairāk nokrišņu mākoņu nesot Vidzemei un Latgalei. Naktī un dienas pirmajā pusē vietām Vidzemē un Latgalē gaidāms arī slapjš sniegs.

Gaisa temperatūra otrdienas naktī būs -1..+4 grādi, bet dienā +6..+11 grādi, daudzviet Vidzemē un Latgalē lietus un slapjdraņķa laikā tikai +2..+5 grādi.

Arī trešdienas naktī temperatūra būs tuvu nullei un vietām piesals, bet dienā ar dienvidu, dienvidaustrumu vējiem pie mums sāks ieplūst siltāks gaiss, neliels lietus iespējams tikai Kurzemē un temperatūra pakāpsies līdz +10..+15 grādiem.

Nedēļas otrajā pusē arī naktis kļūs siltākas un temperatūra pārsvarā būs +2..+7 grādu robežās, bet dienās maksimālā gaisa temperatūra turēsies +10..+15 grādu robežās, dažās pēcpusdienās vēl par kādu grādu siltāks.

Lai arī katru dienu kādā Latvijas daļā līs, tomēr nokrišņu kopumā būs mazāk, nekā aizvadītajā nedēļā, lietus būs īslaicīgs un bieži spīdēs saule.

Materiāls tapis sadarbībā ar BNS

Atstājiet komentāru