2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Šonedēļ būs mainīgi laikapstākļi

Šonedēļ būs mainīgi laikapstākļi

Šonedēļ Latvijā saulainas un siltas dienas mīsies ar drēgnāku laiku, brīžiem gaidāms lietus, prognozē "Global Forecast System".

Naktī uz otrdienu, sākot no valsts rietumiem, debesis apmāksies, vietām austrumu novados otrdien saglabāsies saulains laiks, savukārt pēcpusdienā Kurzemē debesis no rietumiem skaidrosies. Valsts rietumu un centrālajos novados gaidāms neliels lietus, un Latvijas lielākajā daļā gaisa temperatūra otrdien nepārsniegs +8..+13 grādu.

Trešdien no rietumiem nāks aukstā atmosfēras fronte, kas nesīs lietu, vietām iespējams pērkona negaiss. Gaidāms arī brāzmains dienvidu vējš. Valsts centrālajā un austrumu daļā maksimālā gaisa temperatūra tuvosies +20 grādiem.

Paredzams, ka ceturtdienas pēcpusdienā saule gaisu sasildīs līdz +12..+17 grādiem, vietām īslaicīgi līs.

Prognozes nedēļas nogalei svārstās starp drēgnu un siltu laiku. Pašreizējie "Global Forecast System" aprēķini rāda, ka gaisa temperatūra brīvdienās Latvijā varētu būt no +6..+10 grādiem piekrastē līdz pat +22 grādiem valsts austrumos.

Gaisa temperatūra naktīs saglabāsies virs nulles, vienīgi naktī uz otrdienu valsts austrumos tā vietām noslīdēs līdz -3 grādiem.

Materiāls tapis sadarbībā ar BNS

Atstājiet komentāru