2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Šonedēļ būs karsts laiks

Šonedēļ būs karsts laiks

Šonedēļ Latvijā gaidāms vasarīgi silts, brīžiem karsts laiks un vēl pēdējo reizi šajā gadā iespējama +30 grādu svelme, liecina prognozes.

Pirmdien un otrdien gaidāms saulains un karsts laiks, vienīgi otrdien pēcpusdienā mākoņu kļūs vairāk un pievakarē Kurzemes rietumos iespējams neliels lietus. Gaisa temperatūra pirmdien sasniegs +23..+28 grādus, otrdienas naktī temperatūra pazemināsies līdz +13..+18 grādiem, bet diena būs sutīga ar temperatūru līdz +25..+30 grādiem. Karstākais laiks gaidāms Kurzemes dienvidos un Zemgalē.

Naktī uz trešdienu Latviju šķērsos aukstā atmosfēras fronte, kas daudzviet Latvijā atnesīs īslaicīgu lietu, tomēr ne visur līs un lielo sausumu valstī kopumā tas daudz nemazinās. Trešdienas naktī temperatūra ap +14..+17 grādiem, bet dienā +18..+23 grādi.

Ceturtdien un piektdien pie mums no dienvidiem ieplūdīs silts gaiss. Ceturtdien temperatūra sasniegs +22..+27 grādus, bet piektdien +25..+30 grādus.

Nedēļas nogalē Baltijai gar ziemeļiem garām virzīsies ciklons. Naktī uz sestdienu Latviju šķērsos ar ciklonu saistīta aukstā atmosfēras fronte, kas daudzviet atnesīs nelielu lietu, bet pēc tam brīvdienas paies bez nokrišņiem, taču kļūs vēsāks - naktīs ap +9..+14 grādiem, piekrastē līdz +17 grādiem, bet dienās +18..+24 grādi.

Vēsturiski visvēlākais datums, kad Latvijā temperatūra sasniegusi +30 grādus ir 7.septembris. Līdz +30,1 grādam gaiss sakarsa 2008.gada 7.septembrī.

Pašreizējās ilgtermiņa prognozes liecina, ka līdz ar septembra sākumu Latvijā kļūs ievērojami vēsāks. Dažās dienās temperatūra nekur valstī nesasniegs pat +20 grādu atzīmi, naktī sagaidāmas salnas.

lsm.lv

Atstājiet komentāru