2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Nākamnedēļ vasara turpināsies

Nākamnedēļ vasara turpināsies

Pirmdien Latvijā joprojām būs sauss laiks, gaidāms neliels mākoņu daudzums, Kurzemē būs vairāk mākoņu.
Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +9..+16 grādiem, pēcpusdienā tā pakāpsies līdz +23..+28 grādiem, siltākā diena būs Kurzemē un Zemgalē.

Pūtīs lēns līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš.

Plašais un spēcīgais anticiklons, kas jau nedēļu atrodas virs Ziemeļeiropas, arī turpmāk noteiks laika apstākļus pie mums Latvijā. Perioda pirmajā pusē, kad anticiklons vēl būs pietiekami stiprs un tā centrs atradīsies tuvu Latvijas teritorijai, dienas būs saulainas un ar lēnu vēju. Savukārt perioda beigās no Rietumeiropas pietuvosies zema spiediena ieplaka, līdz ar to parādīsies vairāk mākoņu, tomēr būtiski nokrišņi joprojām nav gaidāmi.

Aizvadītas rekordvēsas naktis ar gaisa tempearatūras pazemināšanos līdz +2...+7°, dažviet zāles virskārtā novērotas arī salnas līdz pat -4°.

 Tomēr jau šodien dienas laikā no ziemeļiem ieplūst nedaudz siltāks gaiss, līdz ar to var teikt, ka aukstākā nakts ir aizvadīta un pamazām gan naktis, gan dienas kļūs par pāris grādiem siltākas. Ja vēl tuvākajā naktī gaisa temperatūra pazemināsies līdz +4...+9° un austrumos uz augsnes iespējamas arī salnas līdz 0...-1°, tad jau perioda beigās naktīs termometra stabiņš nenoslīdēs zemāk par +10°. Arī dienās, spīdot saulei, gaiss iesils līdz +22...+26°.

meteo.lv

Atstājiet komentāru